Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
PSD și-a îndeplinit propriul și singurul obiectiv de guvernare – împărțeala banilor prin PNDL

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci apreciază că principalul și singurul obiectiv al PSD la guvernare s-a îndeplinit deja, cu ajutorul pixului doamnei Shhaideh, care a împărțit cu generozitate banii din PNDL, doar pe criterii politice:

„Liviu Dragnea și cei din PSD pot fi fericiți. Doamna Sevil Shhaideh le-a făcut cadoul mult așteptat, împărțind banii din mega-proiectul PNDL doar către administrațiile populate de membrii PSD. Am constatat că doamna ministru a și încercat să se justifice de ce a împărțit banii de o manieră așa discriminatorie, invocând niște calcule matematice, în care și domnia sa s-a încurcat. Cert este că logica matematică a doamnei Shhaideh este greu de înțeles. Când vorbește despre județe și administrații locale conduse de PSD, unu plus unu fac trei și chiar mai mult. Când este vorba despre alte comunități locale, care nu sunt loiale PSD, unu plus unu fac cel mult unu, dacă nu chiar zero! Discriminarea alocărilor financiare se vede de la o poștă. Numai dacă veți compara județul de origine al domnului Dragnea, Teleorman, cu 875 milioane lei, sau județul doamnei Olguța Vasilescu, cu 813 milioane lei, cu alte județe, în special cele din Transilvania, precum Alba, 650 milioane lei, sau Sibiu, 557 milioane lei, veți înțelege de ce acuz faptul că aceste alocări s-au făcut predilect pe baza carnetului de partid. Nu mai adaug faptul că, dacă pentru municipiul Alexandria s-au alocat zeci de milioane de lei, pentru localități importante din județul Alba, mai ales acum, în prag de sărbătorire a Centenarului, cum este de pildă municipiul Blaj, abia dacă s-a găsit ceva mărunțiș pentru un pod și astuparea unor gropi pe câteva străduțe. Grav este faptul că doamna Shhaideh împarte cu hărnicie bani naționali, mare parte din ei inexistenți, deoarece sunt credite de angajament. Dacă voia să dea dovadă de competență, atunci ar fi trebuit să ne prezinte acum liste întregi cu proiecte din bani europeni! Din păcate, acele fonduri gratuite nu sunt de interes pentru PSD, pentru că ele nu se pot sifona la fel de ușor ca banii veniți de la bugetul de stat.”, a declarat deputatul PNL.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 18 iulie 2018, 21:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro