Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Mihai Tudose și Olguța Vasilescu – câștigătorii premiului pentru cei mai cinici miniștri ai anului în Europa – vor să salveze bugetul pe seama persoanelor cu dizabilități

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, a lansat un atac extrem de dur la adresa Guvernului Tudose, ca urmare a aprobării Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2017, prin care Guvernul, profund incompetent, a găsit de cuviință să facă economii bugetare imposibile pe seama persoanelor cu dizabilități:

„Mi-a fost foarte greu să calific gestul domnului Tudose atunci când a aprobat și semnat această mizerabilă ordonanță cu un număr care va face o istorie tristă - OUG nr.60/2017. Astă iarnă, unii români strigau nemulțumiți în stradă sloganuri de tipul „noaptea ca hoții”, însă eu aș spune că, pentru măsura Guvernului Tudose din acea neagră vineri, cu 13 ordonanțe aprobate, au mai aprobat o măsură, „ziua ca proștii”. Despre doamna Olguța ne-am prins cu toții că habar nu are despre domeniul pe care îl conduce. Domnia sa este așa de mare expertă în optimul social al lui Pareto, căci nu știe nici ce minister conduce în cel de-al doilea Guvern al lui Dragnea. Și dacă ar ști, tot nu înțelegem cum ar putea să o facă atâta vreme cât stă mai mult timp pe la televiziuni în talk show-uri decât pe la muncă. Poate, doar, în pauzele de publicitate! Cine știe?
Cu toate acestea, de la domnul Tudose, un fost parlamentar destul de vertical, ne-am fi așteptat să aibă măcar puțină înțelegere pentru un domeniu atât de complex, de greu de gestionat și de sensibil cum este cel al persoanelor cu dizabilități. Era una dintre puținele măsuri normale, corecte și moderne care aduceau persoanele cu handicap mai aproape de viața socială și economică normală. ”
Claudiu Răcuci explică consecințele măsurilor adoptate de Guvernul Tudose: „Până la această absurdă modificare a Legii nr. 448/2006, existau mai multe facilități și posibilități pentru persoanele cu dizabilități angajate în unitățile economice protejate. Pe românește, autoritățile și instituțiile publice, precum și persoanele juridice cu peste 50 de angajați, care nu puteau angaja persoane cu dizabilități, erau obligate să contribuie la bugetul de stat cu o sumă egală cu 50% din salariul minim brut sau să cumpere produse realizate de persoanele cu dizabilități, în alte unități economice. Această măsură a fost acceptată până și de persoanele juridice din România, care au considerat-o normală și umană, pentru că suntem oameni și ar trebui să ne pese de cei de lângă noi! Nu mai spun faptul că măsura a fost mană cerească pentru persoanele cu handicap și societățile în care acționau acestea. Într-un exces total de incompetență, doamna Vasilescu și domnul Tudose au pus cruce acestor măsuri, doar semnând o ordonanță de urgență absurdă, cu speranța deșartă că vor mai face rost de ceva bani suplimentari la bugetul de stat. Cum Dumnezeu să iei bani de la persoanele cu handicap și de la firmele care angajează persoane cu handicap și să crezi că așa salvezi bugetul de stat!! Numai celor din PSD le poate trece prin cap așa ceva! Orice om normal la cap ar spune că este fie o demonstrație de prostie, fie de cinism al acestui guvern să anulezi posibilitatea și obligația firmelor de a achiziționa bunuri și servicii de la firmele care au angajați persoane cu dizabilități, care depun un efort considerabil ca să fie și ele utile societății, ca noi toți. Eu pot spune fără rezerve faptul că Guvernul Tudose merită premiul pentru cinism, întrucât una dintre puținele măsuri bune pentru persoanele cu dizabilități a fost anulată, din totală incompetență guvernamentală.” a mai adăugat deputatul PNL.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 21 iulie 2018, 22:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro