Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Splitarea TVA va lovi doar în contribuabilii de bună-credință

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, consideră că ultimele măsuri fiscale aprobate de Guvernului Tudose vor avea efecte bugetare modeste, adică nu vor aduce mai mulți bani la bugetul de stat, însă vor lovi cu toată puterea în contribuabilii onești:

„Scumpirea benzinei, prin majorarea accizei, va lovi în consumatorii onești, adică în acei români care merg la pompă și primesc, după alimentare, bonul fiscal pe care scrie prețul și TVA-ul plătit. În ei va lovi scumpirea carburanților, nu în alții. Cei ale căror mașini nu au trecut niciodată pe la pompă nu vor fi niciodată deranjați de guvern! O să vedem din nou, ca acum câțiva ani, cum toți transportatorii se vor duce să alimenteze în Ungaria sau Austria, iar Tudose nu va înțelege de ce nu strânge bani mai mulți la buget.
La fel se va întâmpla și cu noua invențea a Guvernului Tudose, privind contul special de TVA. Cei care au plătit mereu și la termen, toate obligațiile fiscale privind TVA, o vor face și de acum înainte. Cei care nu au plătit niciodată TVA la bugetul de stat, nu vor plăti nici de acum înainte. Așadar, măsura este doar o durere de cap suplimentară și un cost administrativ în plus pentru toți agenții economici onești. Știe oare Tudose că prin această măsură absurdă va lăsa fără finanțare majoritatea investițiilor private ale IMM-urilor? Nu știe, pentru că dumnealui, ca majoritatea social-democraților, a lucrat tot timpul la stat.
Nici nu trebuie să ne chinuim și să pariem ca să știm încă de pe acum că această măsură disperată nu va aduce mai mulți bani la buget. Pentru mine, personal, măsura este din aceeași categorie de trăznăi fiscale ca impozitul pe bacșiș al lui Ponta. Dacă este să pariez pe ceva, atunci aș face-o pe certitudinea că Guvernul Tudose va veni cu noi impozite și taxe aplicate mediului privat, chiar din această toamnă”.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 februarie 2019, 2:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro