Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Pe 1 octombrie închidem România? Termenul din Legea nr.146/2017 expiră sâmbătă, iar Guvernul Tudose tace, pentru că este vinovat!

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, avertizează asupra faptului că data limită prevăzută în Legea nr. 146/2017, prin care s-a prorogat termenul din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, va expira sâmbătă, 30 septembrie, iar mai mult de jumătate dintre instituțiile publice și agenții economici ar trebui să-și sisteze activitatea sau să aștepte sancțiunile legale:

„După aproape doi ani de când ne-am „deșteptat” și am conștientizat cu toții că instituțiile trebuie să fie adaptate corespunzător pentru a asigura protecția cetățenilor împotriva incendiilor, constatăm că mai puțin de jumătate dintre acestea îndeplinesc condițiile legale pentru autorizare și mai puține au obținut autorizațiile. În ceea ce privește instituțiile publice, această situație are o cauză simplă și precisă! Guvernul a obligat instituțiile să se conformeze standardelor, însă nu le-a dat și banii necesari pentru a face investițiile. Așa se face că mii de școli, zeci de spitale și aproape toate clădirile administrațiilor publice centrale și locale, chiar și muzee, nu au obținut încă autorizațiile de funcționare. Dacă este să vorbim despre agenții economici, atunci știm cu toții că pentru firmele mari, conformarea a fost destul de simplă, pentru că au resurse financiare și, oricum, ele veneau cu un asemenea know how din străinătate. Problemele mari au fost întâmpinate de agenții economici mici și mijlocii! Pentru aceștia, investițiile, chiar dacă au costat câteva mii de euro, au fost realizate, dar provocarea cea mai mare a fost să reușească să țină piept birocrației din instituțiile de autorizare. Sâmbătă, 30 septembrie, expiră termenul pentru obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu. Ce facem, însă, după această dată? Închidem școlile? Închidem spitalele? Închidem țara? Sau iarăși ne facem că nu știm că avem o lege cu norme precise? Iar prorogă Guvernul termenul sau se face că nu știe? Nu am auzit de la Guvernul Tudose nicio șoaptă în această chestiune, pentru că știe că dacă nu ar fi tăiat banii pentru investițiile publice programate în anul 2017, nu aveam nicidecum o asemenea situație”, a declarat deputatul PNL.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 martie 2019, 4:48
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro