Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Claudiu Racuci (Grup PNL)
Pentru PSD respectarea legii e opțională. Dăncilă a început cu stângul.

Deputatul PNL Claudiu Răcuci acuză în termeni foarte duri disprețul pe care miniștrii vechi și noi din proaspătul guvern PSD-ALDE, condus de această dată de nevinovata doamnă Dăncilă, îl au față de legile statului român. Atenție! Legile sunt în vigoare, nu sunt abrogate și nici suspendate în aplicare:

„Guvernul este puterea executivă a țării, motiv pentru care acesta pune în aplicare legile și asigură realizarea politicii interne cuprinse în legi. Nu o spun eu! O spune Constituția României și așa se întâmplă în orice țară normală. România, țara condusă peste două decenii de PSD, trăiește o situație cu totul absurdă, în care Guvernul face legi, pe bandă rulantă, în locul Parlamentului, adică dă peste noapte ordonanțe de urgență, iar tocmai Guvernul este cel care nu respectă legile aprobate de Parlament. Păi cum poate țara să funcționeze normal în aceste condiții? Ca să înțelegem bine degringolada în care ne-a adus Dragnea și Tăriceanu, vă dau exemplul Legii nr. 263/2010, care spune cât se poate de clar faptul că anual, valoarea punctului de pensie se majorează cu 100% din rata inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent. Și? Ce dacă acest lucru este scris în lege? Credeți că această prevedere legală este respectată cumva de PSD sau de cea care a fost votată, pentru a treia oară ministru al muncii, adică de doamna Olguța Vasilescu? Doamne ferește! Nicidecum! Luni, ca membru al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților, am participat la audierea doamnei Olguța Vasilescu, care și-a dorit tare mult să fie ministru și în Guvernul Dragnea 3. Eu și colegii mei din PNL nu am avut întrebări tendențioase și nu ne-am propus să o încurcăm cumva pe doamna Vasilescu! Și noi ne dorim ca oamenii să trăiască mai bine, însă nu vrem ca românii să fie înșelați. Am întrebat-o de ce nu a majorat, de la 1 ianuarie 2018, așa cum negru pe alb spune legea, valoarea punctului de pensie. Punctul de pensie trebuia să crească cu minimum 10% de la 1 ianuarie, nu de la 1 iulie! Și-au bătut joc de pensionari, pentru al doilea an consecutiv! Am adus în argument nu numai creșterea uluitoare a prețurilor din 2017, nu numai creșterea salariului mediu brut, ci legea. Da! Legea! Legea este cea care obligă Guvernul să majoreze pensiile cu pierderea de putere de cumpărare din ultimul an și să acorde un spor de creștere reală, dacă salariul mediu brut a crescut! I-am reproșat, ce-i drept, doamnei Vasilescu, faptul că majorarea punctului de pensie de la 1 iulie, este o majorare pe jumătate de an, mai mică decât prevede legea, care confiscă pensionarilor jumătate din creșterea prevăzută de lege și le șubrezește puterea de cumpărare. Răspunsul doamnei Olguța Vasilescu, repetat obsesiv, a fost uluitor: ”dacă am fi respectat legea ....” sau ”nu puteam să respectăm legea” de parcă respectarea legii ar fi opțională! Eu am crezut că nu aud bine. Însă, a spus-o de atâtea ori, încât m-am lămurit că, pentru doamna Olguța Vasilescu, legea e opțională ... adică o respectă când are chef!” a declarat deputatul PNL.
Claudiu Răcuci spune că deși mulți au creditat-o pe doamna Viorica Dăncilă, cu toții au știut că domnia sa nu va fi decât un simplu purtător de cuvânt al Guvernului: „Când Parlamentul te votează prim-ministru, îți asumi! Ce și-a asumat doamna Dăncilă? Nimic! Doar ce i-a servit domnul Dragnea. M-aș fi așteptat deja ca după prestația jalnică și de dispreț față de lege pe care a avut-o ministrul muncii la Comisia de muncă, doamna Dăncilă ar fi trebuit deja să o avertizeze pe Olguța Vasilescu sau chiar să o înlocuiască. Numai că nu poate! Doamna Dăncilă ar fi trebuit să fie prima care să-i spună Olguței Vasilescu că respectarea legii este obligatorie. Însă, noul prim-ministru va face numai ceea ce i se va da voie, iar miniștri ca Olguța Vasilescu sau Paul Stănescu nici nu o să o bage în seamă. Mai mult decât atât, și PSD și doamna Vasilescu tot încearcă să acrediteze falsa idee că ei majorează pensiile, că majorarea punctului de pensie este un act de generozitate din parte PSD. Fals și minciună! Dreptul pensionarilor la majorarea anuală a pensiei, de 1 ianuarie, este consacrat de lege. Acest drept nu are cum să fie la cheremul doamnei Vasilescu sau a domnului Dragnea! Până când în România legea nu va fi respectată cu sfințenie, chiar să nu așteptăm ca lucrurile bune să se întâmple!” a mai adăugat deputatul Claudiu Răcuci.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 17 ianuarie 2019, 14:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro