Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Claudiu Vasile Răcuci (Grup PNL)
PSD a ratat șansa de a corecta salarizarea umilitoare a dascălillor

Deputatul PNL Claudiu Răcuci acuză coaliția de guvernarea PSD-ALDE de faptul că au compromis corectarea umilințelor la care i-au supus pe dascăli prin Legea salarizării. La Comisia pentru muncă, deputații PSD mi-au spus că nu le pasă dacă dascălii abandonează școala și pleacă și ei din țară. Niciodată nu m-am simțit atât de intrigat văzând atitudinea cinică a majorității și a Guvernului:

„Cea mai bună, cea mai valoroasă și cea mai eficientă investiție pe care o poate face un stat este de departe investiția în educație. Investiția în educație nu doar că asigură un viitor luminos și liniștit, dar și unul prosper. Nu sunt eu primul care a constatat faptul că 1 leu investit astăzi în educație înseamnă foarte mulți lei în buzunarul statului, în viitor, pentru că omul educat își găsește un loc de muncă mult mai ușor, nu are nevoie de asistența socială a statului și, mai mult decât atât, generează valoare adăugată pe tot parcursul vieții sale.
Îmi este rușine să constat faptul că, până și în bezna oribilă a comunismului, în România se construiau școli, grădinițe, iar copiii mergeau aproape toți la școală. Infrastructura școlară ajunsese și în mijlocul câmpiei, și în mijlocul pădurilor, și chiar la poalele munților. Cum Dumnezeu să nu-și piardă românii încrederea în regimul democratic și în economia de piață, atâta vreme cât în ultimii 28 de ani s-au închis școli pe bandă rulantă, nu s-au făcut deloc investiții, 2 din zece copii nu mai ajung deloc la școală, 4 din 10 copii nu ajung să finalizeze studiile obligatorii, ci le abandonează pe parcurs, iar aproape 1 din 2 dascăli a părăsit învățământul din cauza lefurilor de mizerie și fac acum munca de jos prin statele europene. Și, de parcă nu ar fi tot acest peisaj complet, aflăm cu stupoare că tot mai mulți tineri români nu mai au încredere în țara lor. Nu vor să mai învețe aici, nu vor să mai muncească aici, nu vor să mai aibă un viitor construit în România, motiv pentru care numărul celor care părăsesc țara, nu s-a diminuat nici măcar în anul în care Guvernul se lăuda că este tigrul Europei la creștere economică.
Liderii PSD-ALDE, în frunte cu propagandistul-șef Liviu Dragnea, i-au mințit cu nerușinare pe dascăli cu majorări semnificative de salarii atunci când vor veni ei la guvernare. Au venit la guvernare din anul 2016, dar salariile uriașe promise nu au venit și se pare că nu vor veni niciodată. Nu au venit până acum pentru că Dragnea și Olguța Vasilescu nu au avut tăria să recunoască faptul că i-au mințit pe oameni. Salarii mari nu vor veni nici în viitorul apropiat sau mai îndepărtat, pentru că PSD și ALDE i-au umilit pe dascăli prin grila de salarizare impusă în Legea salarizării. Sub salariile dascălilor nu mai rămân decât muncitorii necalificati! Da! Aceasta este diferența între ceea ce au promis și ceea ce au oferit în realitate. Inițial am crezut că salarizarea atât de umilitoare pentru dascăli este rodul vreunei scăpări a doamnei Olguța Vasilescu. Este și motivul pentru care am lucrat câteva zile și am propus amendamente la o ordonanță care ar fi trebuit să mai îndrepte din nedreptățile Legii salarizării. Aș fi așteptat ca parlamentarii PSD și ALDE să recunoască faptul că au greșit, să voteze pentru creșteri salariale consistente pentru dascăli și să își certe ministrul pentru punerea în pericol a evaluărilor naționale și chiar a examenului de bacalaureat. La Comisia pentru muncă, cei din PSD și ALDE nici măcar nu au vrut să audă despre salarii mai mari pentru dascăli! Au zis la unison că nu-i interesează dacă și aceștia pleacă din școală și chiar din țară! Poate că asta își dorește PSD și ALDE! Să plecăm cu toții din România și să-i lăsăm doar pe ei în țară.
Văzând cum s-au comportat toți cei care conduc astăzi destinele României, am înțeles faptul că umilirea dascălilor nu a fost nicidecum o scăpare, ci atitudinea lor față de viitorul României. Acum și astăzi îi înțeleg pe deplin pe tinerii care pleacă din țară. Într-o Românie condusă de PSD mai bine de 22 de ani din cei 28 care au trecut de la Revoluție, țara și populația sunt tot mai departe de visul european, pentru că lupul PSD nu și-a schimbat nici părul și nici năravul.”
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 10:07
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro