Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grupul parlamentar al PNL)
Claudiu Răcuci (PNL): Al treilea Guvern MINUS trebuie demis prin moțiunea de cenzură depusă astăzi de PNL

Deputatul PNL, Claudiu Răcuci, susține că orice parlamentar responsabil față de cei care l-au votat ar trebui să voteze pentru moțiunea de cenzură depusă miercuri, 20 iunie, de PNL, deoarece și al treilea guvern propus de Liviu Dragnea a adus numai minusuri în viața românilor:

„Guvernul PSD-ALDE înseamnă MINUS pentru buzunarele tuturor românilor, deoarece prețurile au crescut în ultimul an cu peste 5,4% la nivel global, iar pentru legume și fructe prețurile au crescut și cu peste 18%. Românii cumpără astăzi mai puțin decât în urmă cu doi ani. În special alimentele au lovit cel mai putenic în buzunarele lor. Până să vină la guvernare PSD-ALDE, ceea ce cumpăra cetățeanul de la piață cu 80 de lei, acum costă 100 de lei sau poate și mai bine. Benzina e mai scumpă cu peste 1 leu pe litru, cartofii s-au scumpit cu peste 50 de bani pe kg, iar fructele românești au ajuns un lux. Carne, doar de sărbători și atunci cu porția! Așadar, un mare MINUS în farfurie!
Guvernul Dragnea 3 înseamnă MINUS pentru pensionari, deoarece le-a confiscat jumătate din majorarea punctului de pensie, la care erau îndreptățiți, potrivit prevederilor Legii pensiilor, de la 1 ianuarie 2018.
Guvernul MINUS a adus, prin prostia denumită ”revoluție fiscală”, salarii mai mici pentru 1,9 milioane de români care lucrează în sectorul privat, ale căror contracte de muncă nu s-au modificat pentru a suporta suprasarcina fiscală pusă pe angajat.
Dragnea și PSD înseamnă MINUS 14 Km de autostradă, deoarece pe Autostrada Sebeș-Turda au fost inaugurați cu fast, în anul 2017, 15 km de autostradă și, pe aceeași autostradă, Sebeș-Turda, stau în continuare închiși 29 de Km, deși sunt finalizați, dar pe care nu se poate circula pentru că au fost construiți extrem de prost! Guvernul Dragnea 3 înseamnă MINUS 8 spitale regionale de urgență, adică MINUS 8.000 de posibilități de tratare a pacienților, pentru că Guvernul MINUS nu știe, nu poate și nu vrea să ia fondurile europene nerambursabile! Guvernul PSD-ALDE cu numărul 3 înseamnă MINUS 500 de școli care vor fi închise de la toamnă, deși Dragnea și Tăriceanu au promis că vor construi 2.500 de școli și grădinițe noi. Un guvern care a adus numai MINUS în viața românilor nu trebuie să mai rămână nici măcar 1 minut în funcție. Am toată încrederea că, dacă vor fi lăsați să voteze, chiar și parlamentarii PSD-ALDE vor vota împotriva unui guvern de care ne rușinăm cu toții!”
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 ianuarie 2019, 8:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro