Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grupul parlamentar al PNL)
Somez PSD-ALDE să nu se joace cu speranțele a 5 milioane de pensionari

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, somează actuala coaliție de guvernare PSD-ALDE să dezbată și să adopte o lege justă a pensiilor, care să se implementeze de la 1 ianuarie 2019, nu după anul 2021:

”În sfârșit, după atâta așteptare, în luna august Ministerul muncii a publicat proiectul noii legi a pensiilor. Chiar dacă proiectul a venit așa greu, e mai bine și mai târziu, decât niciodată. 5 milioane de pensionari au așteptări uriașe de la această lege, care trebuie să aducă, în primul rând o majorare semnificativă a pensiilor și eliminarea inechităților în calculul pensiilor. Așadar, așteptările tuturor sunt în sensul în care pensiile să crească mult mai repede, chiar din anul 2019, nu după anul 2022, cum vrea PSD. Să duci majorările peste 4 ani, ar putea să însemne că unii pensionari, mai în vârstă, nu o să se mai bucure de ele. Apoi, modalitățile de calcul și recalculările pensiilor trebuie să elimine orice inechități între pensionari care au muncit la fel, dar astăzi au pensii diferite. Somez PSD-ALDE să nu se joace cu speranțele a 5 milioane de oameni care au trudit pentru a avea o pensie decentă. Aștept de la parlamentarii PSD și ALDE maximă responsabilitate atunci când legea va fi dezbătută și votată în Parlament. Nu vreau să cred că și din legea pensiilor se va alege praful, așa cum s-a întâmplat cu legea salarizării bugetarilor.”
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 20 noiembrie 2018, 9:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro