Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alexandru.radulescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Alexandru Rădulescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Termene și clarificări privind trecerea bunurilor din domeniul public
Deputatul PNL Claudiu Răcuci a depus la Parlament o nouă inițiativă legislativă care modifică Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, introducând termene precise și proceduri mult mai clare:


„Nu cred că a existat vreun reprezentant al autorităților administrației publice locale care să nu îmi reclame faptul că actualul text al Legii nr. 213/1998 privind proprietate publică și regimul juridic al acesteia, este o piedică importantă pentru primarii și consiliile locale sau județene care vor să administreze în cele mai bune condiții amplasamentele aflate pe teritoriul unităților administrativ teritoriale. Este vorba despre cluburi sportive care se află în administrarea Ministerului Tineretului și care se degradează accentuat în absența investițiilor, despre monumente sau situri istorice abandonate, cu care se laudă însă Ministerul Culturii, dar pentru care n-a alocat 1 leu în 27 ani, iar lista poate continua. În prezent, sunt depuse la Guvern sute de cereri din partea administrațiilor publice locale care vor să preia și să aibă grijă de aceste obiective și care, în prezent, depind de mila Guvernului. Dacă Guvernul vrea, se poate. Dacă nu vrea, nu vrea! Aproape niciodată Executivul nu aprobă astfel de cereri, pentru că nu vrea să piardă controlul! În același timp, nici un primar nu poate angaja cheltuieli pentru a administra un obiectiv aflat în domeniul public al statului, pentru că a doua zi, fie vine Curtea de Conturi, fie DNA, și îi spune ... știm că ai făcut bine pentru comunitatea ta, dar nu trebuia să o faci! Trăim o poveste a absurdului, mai ales că PSD se lăuda, în urmă cu 4 ani, că vrea descentralizare, că vrea să lase mai multă decizie la nivelul autorităților locale. Dar una spune PSD și alta face. Am toată speranța că de data aceasta vor asculta măcar vocea primarilor PSD, care cu toții se confruntă cu aceeași mare problemă! Vor să facă investiții în localitățile lor, dar nu pot! Mai mult, care cetățean ar da crezare unui primar care spune că vrea să facă, însă Guvernul și legea nu-i permit!?” a declarat deputatul PNL.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 20 ianuarie 2019, 21:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro