Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2016-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
Links:
florin.roman@cdep.ro
florinroman@personal.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2016-present > Chamber of Deputies > Florin-Claudiu Roman > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL va depune în Parlament Legea salarizării unitare a bugetarilor

PNL este pregătit să depună în Parlament, la începutul lunii februarie, un proiect de lege care va pune capăt inechităților și dezechilibrelor existente în acest moment în domeniul salarizării bugetare.

Avem nevoie de o lege echitabilă a salarizării unitare și nu de noi promisiuni făcute de PSD.
Rovana Plumb ne-a vorbit de o lege pe care nu a mai găsit-o nimeni în sertarele Ministerului Muncii, iar acum Olguța Vasilescu ne promite că va veni la vară cu Legea salarizării unitare, tocmai când începe vacanța parlamentară, ca să nu avem parte de o dezbatere temeinică pe o temă extrem de important.
Proiectul de lege elaborat de PNL, cu o contribuție majoră a lui Gabriel Lungu, membru PNL Hunedoara și fost secretar de stat în Ministerul Muncii, a fost deja discutat cu marile confederații sindicale, cu structurile asociative ale autorităților locale, cu reprezentanți ai instituțiilor publice și se bucură de o largă susținere.
Prevederile proiectului rezolvă nu doar inechitățile dintre angajații aceleiași instituții, dar și dezechilibrele existente între instituțiile bugetare. Dacă dorim performanțe profesionale și creșterea calității serviciului public trebuie să rezolvăm aceste probleme, iar proiectul elaborat sută la sută de specialiștii PNL va asigura o salarizare unitară, echilibrată a angajaților din sectorul bugetar.
De asemenea, proiectul PNL nu va împovăra excesiv bugetul de stat, deoarece știm că este esențială menținerea unui deficit bugetar în limitele stabilite la nivel european și nu putem veni cu propuneri nerealiste, care să afecteze politica bugetară a țării.
Legea salarizării unitare adoptată în 2010, care nu a fost însă aplicată, avea un impact asupra bugetului de 54 miliarde de lei, cea despre care ne povestea Rovana Plumb ar fi avut un impact de 44 miliarde de lei, iar acest proiect, elaborat de PNL, are un impact de 26 miliarde lei.
Acest aspect, al impactului bugetar rezonabil, a convins și confederațiile sindicale, care au acceptat ca proiectul să fie aplicat în etape, în trei ani și jumătate.
PSD a vorbit permanent în campanie despre legea salarizării unitare a bugetarilor și tocmai de aceea îi invităm pe parlamentarii social-democrați să susțină proiectul PNL, dacă își doresc cu adevărat o salarizare echitabilă în sectorul bugetar.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 18 december 2018, 20:11
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro