Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Răzvan-Ilie Rotaru > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grupul parlamentar al PSD)
„PSD continuă să sprijine afacerile debutante din mediul urban și rural”
Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat miercuri, 4 aprilie, că programele naționale de finanțare a mediului de afaceri din România pe anul 2018 vor debuta în perioada imediat următoare, după ce schemele de implementare au fost făcute cunoscute pentru dezbatere publică la începutul lunii aprilie, pe site-ul Agenției pentru Implementarea Programelor și Proiectelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.


„Guvernul continuă să sprijine afacerile debutante din mediul urban și rural. Este o prioritate care urmărește să aducă tot mai mulți români în clasa de mijloc. În egală măsură, programele de sprijin a noilor afaceri se adresează românilor plecați din țară, pentru a-i determina și a-i încuraja să revină acasă”, a declarat Răzvan Rotaru, cel care a promovat și a consiliat anul trecut tinerii antreprenori din județul Botoșani să aplice la „Start-Up Nation România”.
Peste zece mii de antreprenori vor putea solicita, în cursul acestui an, finanțare nerambursabilă prin una din aceste scheme de finanțare. Anul acesta, Guvernul a alocat peste 20 de miliarde de lei, cel mai mare buget de până acum, pentru cele șase programe naționale:

 • Programul Start-up Nation România
 • Programul Femeia Manager
 • Programul de microindustrializare
 • Programul Comerț și Servicii
 • Programul pentru Meșteșuguri
 • Programul EMPRETEC
  „Multe guverne au vorbit despre problemele tinerilor, au organizat dezbateri și întâlniri, dar niciunul nu a luat până acum inițiativa de a face ceva practic, concret prin care să îi susțină să își dezvolte o afacere, să îi sprijine în pornirea unui business, să genereze plusvaloare în economie. Iată că acum, la un an și trei luni de la preluarea guvernării de către coaliția PSD-ALDE, chiar dacă au fost și unele sincope putem să vorbim de câteva măsuri clare pentru tineri: majorarea burselor studenților, acordarea transportului gratuit pentru aceștia în orice perioadă a anului pentru călătoria cu trenul, programul pentru subvenții a chiriilor și deplasării pentru joburi la o distanță de 50 km față de domiciliu și programul Start-Up Nation România”, a declarat deputatul social-democrat botoșănean.
 • Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 24 aprilie 2019, 18:50
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
  E-mail: webmaster@cdep.ro