Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Răzvan-Ilie Rotaru > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grupul parlamentar al PSD)
„2 miliarde de lei pentru România Start-Up Nation 2018”
Deputatul PSD Răzvan Rotaru a declarat miercuri, 6 iunie, că în acest an guvernarea PSD alocă 2 miliarde de lei pentru programul „România Start-up Nation II”. Aceste fonduri vor asigura finanțarea a 10.000 de noi proiecte de afaceri, acordându-se câte 200.000 de lei pentru susținerea companiilor nou înființate.


„În stimularea investițiilor ca pilon esențial al creșterii economice pentru 2018 se regăsește ca prioritate și zona firmelor nou înființate. „România Start-Up Nation 2018” începe imediat după ce vor fi finalizate plățile aferente ediției de anul trecut. Toți cei care au cereri de plată în așteptare sau care nu le-au depus, sunt contactați de personalul agențiilor regionale pentru consiliere și îndrumare. Ultima zi de depunere a cererilor de plată pentru „România Start Up Nation 2017” este 29 septembrie 2018. Fac un apel public la toți tinerii antreprenori care au proiecte în derulare, să știe că banii așteaptă, sunt în conturile celor trei bănci partenere și ale agențiilor”, a declarat Răzvan Rotaru.

Având în vedere că numărul total al dosarelor transmise de către tinerii care au dorit să devină antreprenori și au accesat programul „Start-up Nation România”, ediția 2017, depășește 19.000, deputatul social-democrat a propus Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat să pună la dispoziția tinerilor din toată țara, care doresc să își deschidă o afacere, mai multe aplicații și programe de pregătire în domeniul antreprenoriatului.
Ca urmare a faptului că în prima sesiune a programului „Start-up Nation România” au fost proiecte depuse și câștigate, care apoi nu au fost puse în practică, deputatul PSD consideră că „este important să avem tineri pregătiți pentru a deschide noi afaceri. De aceea, cred că este nevoie să pregătim acești tineri care doresc să se lanseze pe cont propriu prin folosirea antreprenorilor cu experiență în domeniile lor de interes, cu mentori, cu resurse din rețeaua națională și internațională în managementul resurselor umane. În opinia mea, se pot propune anumite criterii de participare, iar cei selectați să aibă acces la cursuri de finanțe, care să le explice cum să își pregătească bugetul, cum să își calculeze profitul, cum să își calculeze ce reinvestesc, cum să își calculeze corect prețul produselor sau serviciilor pe care doresc să le vândă, cursuri juridice, care să îi învețe care sunt diversele forme legale, ce înseamnă contractele cu furnizorii, precum și cursuri de resurse umane, cum să își facă o echipă, cum să o motiveze, cum să se asigure că toți lucrează pentru scopul pe care și l-au propus, cum măsoară performanța oamenilor sau cum pot lucra cu colaboratorii”, a subliniat Răzvan Rotaru.
Parlamentarul botoșănean apreciază că indiferent dacă este vorba de agricultură, medicină, turism, comerț sau alte domenii, ideile de afaceri trebuie să fie realiste, să genereze impact și să aducă plusvaloare în economia locală și națională. Totodată, acesta propune să fie organizate o serie de competiții de idei antreprenoriale, programe de incubare și mentorat la nivelul fiecărui județ din țară.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 20 aprilie 2019, 1:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro