Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Răzvan-Ilie Rotaru > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grupul parlamentar al PSD)
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat Ghidul Solicitantului pentru a doua ediție a programului „START-UP NATION”
Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lansat în dezbatere publică Ghidul Solicitantului pentru a doua ediție a programului „START-UP NATION”, în care se prezintă regulile pentru pregătirea, întocmirea și înregistrarea online a planurilor de afaceri și descrie modalitatea de înscriere, selecție, aprobare și implementare a acestora. Ghidul se adresează antreprenorilor și are scopul de orientare a acestora în accesarea finanțărilor nerambursabile.

„Îi încurajez pe toți botoșănenii care doresc să devină antreprenori, să își pregătească planurile de afaceri și să aplice cu încredere, în număr cât mai mare, pentru Start-up Nation. La această ediție, așa cum am anunțat la începutul acestei luni, întreprizătorii din Botoșani vor avea șanse mai mari să obțină fonduri pentru a dezvolta proiecte în valoare de 200.000 lei fiecare, întrucât vor avea punctaj mai mare județele în care activitatea privată este mai redusă”, a declarat Răzvan Rotaru.
Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puțin dezvoltate economic, în care densitatea imm-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților.
„Sunt mulți tineri, cărora Start-up Nation le-a atras atenția și care văd în acest program o speranță și chiar soluția pentru a rămâne acasă. Ediția de anul trecut Start-up Nation a fost o reușită. Cunosc poveștile de succes ale unor oameni care au avut curajul să își deschidă o afacere, care au ales să fie pe cont propriu și care astăzi, își gestionează propriile afaceri, în județul nostru”, a subliniat deputatul social-democrat.
Toate persoanele interesate pot să consulte documentația necesară înscrierii în program pe site-ul http://www.imm.gov.ro/acasa/-/asset_publisher/lCJBClX3IDLN/content/proiect-ghidul-solicitantului-start-up-nation-2018 sau îl pot contacta pe deputatul Răzvan Rotaru pe facebook https://www.facebook.com/razvan.rotaru.3348 sau la sediul Cabinetului Parlamentar din Municipiul Botoșani, Piața Revoluției 1-3, camera 113, de luni până vineri, între orele 09:00-13:00. Telefon: 0759.087.363.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 25 aprilie 2019, 17:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro