Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ana Adriana Săftoiu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Adriana Săftoiu (Grupul parlamentar al PNL)

La initiațiva deputatului PNL Adriana Săftoiu, Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale și Rețeaua VIF organizează, luni, 16 aprilie, începând cu ora 11.00, dezbaterea „Tribunalul pentru minori și familie – o soluție funcțională pentru combaterea violenței în familie” (sala de ședințe a Comisiei pentru transporturi, corp B4, nivel P1, cam. 29).

In cadrul acestei dezbateri, vor fi abordate următoarele aspecte:
 • Instanțele specializate pot rezolva mai repede cauzele de violență domestică?
 • Înființarea Tribunalelor pentru Minori și Familie ar rezolva problematica instituirii ordinului de protecție în regim de urgență?
 • Care este cauza lipsei specializării instanțelor în materia familiei?
 • Unificarea competenței materiale în domeniul familiei și a minorilor reprezintă o soluție pentru rezolvarea mult mai rapidă a cauzelor având ca obiect domeniul vizat?
 • Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov este un argument în pledoaria înființări secțiilor specializate în materia familiei și a minorilor?
 • Se impune specializarea magistraților în acest domeniu, respectiv protejarea drepturilor și libertăților atașate vieții private și familiale cât și cele ce privesc interesul superior al copilului.
  La dezbatere vor fi prezenți deputați, membri ai Comisiei, reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în acest subiect (Tribunalul pentru minori și familie Brașov, Institutul Național de Magistratură, Tribunalul București, Ministerul Justiției), Ambasadorul Spaniei, E.S. domnul Ramiro Fernández-Bachiller, precum și lideri ai societății civile.
 • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 18 ianuarie 2022, 9:25
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
  E-mail: webmaster@cdep.ro