Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cornel-Mircea Sămărtinean > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grupul parlamentar al PMP)

În calitate de deputat ales în Circumscripția electorală nr. 37 Timiș, de la începutul acestui mandat și până în prezent activitatea mea legislativă a fost concentrată pe problemele și nevoile cetățenilor cu care se confruntă cetățenii județului Timiș, cetățeni care m-au mandatat ca parlamentar de Timiș în 11 decembrie 2016 și pe care îi reprezint în Parlamentul României.

În acest sens, până în prezent am susținut și depus în scris 23 declarații politice și am depus 174 întrebări și interpelări miniștrilor din guvernările PSD-ALDE, tematica acestora cuprinzând următoarele domenii: transporturi și infrastructură, sănătate, administrație publică centrală și locală, educație națională, finanțe publice, agricultură, apărare și securitate națională, cultură și mass-media.
Situația dezastruoasă a infrastructurii județului Timiș, nedemararea procedurilor de finanțare și execuție a lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timișoara - varianta de ocolire, nefinanțarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord Timișoara, nedemararea lucrărilor și stadiul continuu de degradare a construcției Institutului Regional de Oncologie, stadiul construcției noului corp de clădire al Spitalului de Copii "Louis Țurcanu" din Timișoara, proasta gestionare a implementării Programului Național de Dezvoltare Locală, alocarea de fonduri din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuna din 17 septembrie 2017 - sunt doar câteva din problemele județului Timiș asupra cărora am tras un semnal de alarmă și am adresat interpelări și întrebări tuturor miniștrilor de resort din guvernele PSD-ALDE care s-au succedat la guvernare din 2016 până în prezent. Menționez faptul că toate întrebările și interpelările sunt publice și pot fi consultate pe pagina activitații mele parlamentare din Camera Deputaților.
În cadrul dezbaterilor asupra proiectului Legii Bugetului de Stat, în ianuarie 2016 și decembrie 2017, am susținut în comisiile de specialitate și apoi în plenul reunit al Parlamentului României 231 de amendamente referitoare la problemele concrete ale județului Timiș, amendamente care, din păcate pentru județul Timiș, au fost respinse, majoritatea PSD-ALDE a considerat neimportante amendamentele prezentate, deși municipiul Timișoara contribuie după București cu cei mai mulți bani la bugetul statului român. Tot în cadrul activității mele legislative mai menționez depunerea a 47 propuneri legislative, în calitate de inițiator alături de alți colegi deputați și senatori PMP, precum și semnarea a 4 moțiuni simple și a 2 moțiuni de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă.
Referitor la activitatea desfășurată în circumscripția electorală, în programul de audiențe de la cabinetul meu parlamentar mi-au fost semnalate de către cetățeni probleme referitoare la modificarea legislației în ceea ce privește asociațiile de proprietari, problemele generate de lipsa locurilor de muncă, situația racordării la rețelele electrice la nivelul județului Timiș, probleme referitoare la punerea în posesie a parcelelor de teren, situația în care se află copiii și tinerii cu cerințe educaționale speciale (CES) din județul Timiș.
Sunt adeptul principiului că prioritar este interesul cetățeanului, nu interesul personal al politicienilor. România este a românilor și de aceea consider că toate instituțiile statului, Parlamentul României și Guvernul României, au obligația și datoria să lucreze în folosul și pentru bunăstarea cetățenilor țării lor. Sunt onorat că de 6 ani sunt deputat de Timiș, municipiul Timișoara fiind locul în care m-am format în plan profesional și în care trăiesc de peste 30 de ani. Timișoara este primul oraș eliberat de sub comunism în decembrie 1989, oraș cu oameni mândri, gospodari și cu mare dragoste față de țară și față de valorile tradiționale, un oraș care și-a afirmat dintotdeauna importanța strategică, economică și culturală.
Prin prerogativele legislative pe care mi le conferă funcția de deputat voi continua să mă implic în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara și ai județului Timiș și nu voi înceta să militez pentru ca banii Timișoarei și ai județului să rămână în Timiș. Județul Timiș trebuie să primească ceea ce merită, pentru că Timișul merită soluții concrete și finanțare la înățimea potențialului pe care îl are.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 26 mai 2022, 2:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro