Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ionuț-Sorin Banciu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ionuț-Sorin Banciu (Grupul parlamentar al PNL)
Am demisionat din funcția de deputat pentru a prelua mandatul de Secretar de stat la Ministerul Mediului

Mi-am depus astăzi demisia din funcția de deputat pentru a-mi prelua mandatul de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Este o decizie bine cântărită, pe care am luat-o considerând că experiența acumulată de mine până în prezent în domeniul protejării mediului va fi valorificată mai bine în cadrul Executivului.

Îl ultima zi de mandat ca deputat am depus o propunere legislativă pe care o consider extrem de necesară în lumea în care trăim: introducerea educației ecologice în școli, pentru a pregăti generațiile actuale de copii să aibă grijă de mediul înconjurător și de sănătatea lor.
O România verde nu poate să fie decât o Românie educată, pentru că problemele de mediu nu se pot rezolva doar de către autorități, ci avem nevoie de un efort al întregii societăți și de înțelegerea profundă a impactului pe care fiecare activitate individuală o are asupra planetei.
Trebuie să devenim mult mai conștienți atunci când facem alegeri individuale, simple, de la modul în care ne hrănim, călătorim și până la cum ne construim și ne încălzim locuințele. Iar toate aceste comportamente se formează prin educație. Cu cât mai devreme, cu atât mai eficient.
Speranța mea este ca tinerii să le transmită inclusiv părinților și bunicii lor respectul și grija față de natură.
Am încredere în colegii mei parlamentari că înțeleg importanța actualizării educației elevilor cu informațiile necesare protejării mediului și că vor vota ca această propunere să devină lege.
Las Camera Deputaților pentru Executivul României, motivat de obiective serioase.
Îmi propun să contribui la realizarea unei comunicări mai eficiente, mai pro active cu Comisia Europeană, să închidem favorabil cât mai multe dintre cele 21 de dosare de infringement pe care România le are. Vreau să dezvoltăm programe și proiecte de mediu finanțabile din fonduri europene, inclusiv prin Mecanismul de redresare și reziliență. Îmi propun ca România să aibă o voce mai puternică în cadrul tratatelor și convențiilor internaționale de mediu la care este parte.
Sunt convins că între Parlament și Guvern vor exista o comunicare și colaborare strânsă pentru aprobarea actelor normative necesare armonizării legislației noastre cu cea europeană în domeniul mediului și schimbărilor climatice.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 28 mai 2022, 11:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro