Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Robert-Ionatan Sighiartău > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Robert Ionatan Sighiartău (Grup PNL)
9 mai, zi plină de semnificații istorice

Ziua de astăzi este una dintre cele mai importante zile din istoria țării și a Europei. Sărbătorim Ziua Independenței de Stat, Ziua Europei și sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Pe 9 mai 1877, în sesiunea extraordinară a Adunării Deputaților, a fost proclamată independența de stat a României. În fața Adunării, ministrul Afacerilor Străine, Mihail Kogălniceanu a declarat: “Suntem independenți; suntem națiune de sine stătătoare (...) Așadar, domnilor deputați, nu am cea mai mică îndoială și frică de a declara în fața Reprezentanței Naționale că noi suntem o națiune liberă și independentă".
Astăzi se împlinesc 140 de ani de la acel moment și gândul nostru merge spre acei oameni curajoși, oameni de stat ai țării, care au decis că românii trebuie să fie liberi, independența urmând a fi consfințită și apărată pe câmpul de luptă.
Tot pe 9 mai, lideri politici cu viziune, au propus țărilor europene un proiect durabil, care a adus prosperitate și libertate cetățenilor care au făcut parte din construcția ce astăzi poartă denumirea de Uniune Europeană.
Suntem parte a acestui proiect, beneficiari și totodată continuatori ai procesului de integrare. Și de noi depinde dacă vom avea o Europă puternică.
România a demonstrat că respectă valorile de bază pe care s-a construit Europa de astăzi, fiind un partener pentru promovarea statului de drept și a economiei de piață. Procesul nu este încheiat, fiind important ca acțiunile noastre să consolideze parteneriatul prin intrarea în Spațiul Schengen și să putem păstra ceea ce am câștigat.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 28 noiembrie 2022, 4:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro