Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Robert-Ionatan Sighiartău > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Robert Ionatan Sighiartău (Grupul parlamentar al PNL)
Propunere legislativă pentru creșterea alocației pentru copii

"Prima măsură pe care am propus-o din pachetul de susținere a familiei s-a materializat printr-o propunere legislativă pe care am depus-o săptămâna trecută la Camera Deputaților.

Propunerea este de majorare a cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei.
România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința cuantumului alocației pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocația pornește de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesitățile unui copil.
În ultimii ani, această sumă de bani a rămas neschimbată, dar nu același lucru putem spune despre valoarea ei, care este în realitate mai mică, ținând cont de faptul că avem o inflație mare și o creștere a prețurilor pe măsură.
Astăzi, toți indicatorii arată că suntem într-un declin demografic, fenomenul fiind chiar îngrijorător. Plecarea masivă a tinerilor spre alte țări a produs o și mai mare problemă, pe care o resimțim la toate nivelurile societății.
Sporirea natalității prin diferite măsuri ferme și concrete trebuie să fie prioritate națională. Multe țări din imediata noastră vecinătate dezvoltă programe pragmatice și pe termen lung pentru a stimula natalitatea.
Este o datorie să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a avea generații bine pregătite pentru viață.
Banii alocați educației s-au dovedit a fi o investiție sigură pe termen lung peste tot în lume. Putem performa doar dacă investim mult în educația copiilor noștri.
Nu în ultimul rând, avem responsabilitatea să susținem concret familiile. Trebuie să fim conștienți că pentru a avea o Românie prosperă, avem nevoie de o dezvoltare sănătoasă a tinerelor generații. Familia este așezământul sigur pentru o societate puternică.
Măsurile pe care trebuie să le luăm sunt urgențe naționale. Dacă vorbim despre viitor, vorbim despre generațiile pe care le pregătim.
Copiii și tinerii din România reprezintă, neîndoielnic, viitorul națiunii."
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 26 septembrie 2022, 10:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro