Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Robert-Ionatan Sighiartău > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Robert Sighiartău (Grupul parlamentar al PNL)
Robert Sighiartău (PNL): De Ziua Centenarului, legământul nostru, al liberalilor, este să fim alături de români, să construim și realizăm destinul României prospere, împlinită între democrațiile Vestului

1 Decembrie este marea zi a sărbătorii noastre, a întregii suflări românești. Avem șansa istorică de a trăi și a ne bucura împreună de Centenarul Marii Uniri.

Cuvinte mari s-au spus și se vor mai spune. Mai mult decât cuvintele mari vorbesc, însă, cuvintele spuse din suflet și cu respect pentru adevăr.
Știu că mulți dintre compatrioți și-au dorit ca Anul Centenarului să fie marcat cu mai multe fapte și mai puțin festivism de calitate îndoielnică, cu mai multă construcție și mai multe energii pozitive puse în slujba țării, cu regăsirea valorilor naționale autentice care au fost și sunt mereu alături de cele moderne, astăzi ca și acum o sută de ani.
Mulți și-au dorit toate acestea și au fost dezamăgiți de o guvernare vremelnică și prea puțin capabilă să dea României, de Centenar, ceea ce merita. Poate unii nu mai văd acum calea de ieșire spre împlinirea viselor și speranțelor. Toți acești români trebuie să știe că speranța și faptele ei bune lucrează zi de zi.
Speranța este peste tot, reprezentată de mulți dintre semenii noștri care își fac datoria la locul de muncă. Speranța este acolo unde întreprinzătorii privați se luptă zilnic cu greutățile și fac producție. Speranța este acolo unde artiștii creează, profesorii formează conștiințe și educă suflete, medicii salvează vieți. Speranța este acolo unde primarii de ispravă – mulți dintre ei liberali - și-au adus localitățile la standarde comparabile cu cele din Occident. Oamenii și faptele bune ale speranței sunt peste tot în România Anului Centenar.
Datoria noastră, a liberalilor, este să aducem laolaltă oamenii, speranțele și toate energiile lor pozitive. Să le dăm o viziune, un rost printr-o guvernare competentă, cu dragoste pentru România. Legământul pe care îl facem, în Ziua Centenarului, este să construim și să realizăm destinul României prospere, care își respectă oamenii și valorile, o Românie împlinită între democrațiile Vestului.
La mulți ani, dragi români!
Dumnezeu să binecuvânteze România!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 26 septembrie 2022, 10:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro