Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Robert-Ionatan Sighiartău > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Robert Sighiartău (Grupul parlamentar al PNL)
Robert Sighiartău (PNL): Politica iresponsabilă a Guvernului duce economia într-o direcție greșită

Investițiile și exporturile își continuă trendul de scădere, negativ, potrivit datelor prezentate astăzi de Institutul Național de Statistică. De asemenea, construcțiile au avut un impact negativ la creșterea PIB (-0,2%), ca urmare a reducerii volumului lor de activitate cu 4,6%, după primele nouă luni ale anului.

Specialiștii avertizează mereu că o prăbușire a sectorului construcțiilor e urmată de o criză economică, pe care nu și-o dorește nimeni, dar dacă deciziile proaste vor continua, prin tăierea banilor pentru investiții, lucrurile se pot înrăutăți. Sectorul imobiliar e în scădere de mai multe luni.
Creșterea economică livrată ca un mare succes al guvernării PSD-ALDE se bazează, în cea mai mare măsură, pe consumul gospodăriilor. Nici acest indicator nu ne bucură, fiindcă produsele achiziționate sunt realizate din importuri într-un procent foarte mare. Cu alte cuvinte, cererea noastră de produse alimentează economiile altor țări.
Tăierea banilor pentru administrațiile locale a avut ca efect încetinirea dezvoltării orașelor care au mizat pe investiții publice și care au bugete pentru dezvoltare mai mici.
Atât Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP), cât și Fondul Monetar Internațional (FMI) și Comisia Europeană (CE) au revizuit deja în scădere creșterea economică pentru anul 2018, ultimele date fiind nefavorabile economiei noastre.
Actuala guvernare sacrifică viitorul pe termen mediu, prin alocarea resurselor către cheltuieli și asistență socială, susținute prin împrumuturi deja foarte scumpe. Este o politică iresponsabilă, populistă, socialistă, care va avea viață scurtă. Din nefericire, plătim cu toții amatorismul și reaua credință a acestor guvernanți vremelnici.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 26 septembrie 2022, 8:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro