Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dinu.socotar@cdep.ro
dinusocotar@yahoo.com
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe-Dinu Socotar > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Grupul parlamentar al PSD

Moțiunea simplă inițiată de PNL împotriva ministrului Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a fost respinsă miercuri, 4 aprilie, în ședința de vot final a Camerei Deputaților (159 de voturi împotrivă, 94 de voturi pentru și 7 abțineri).

Grupul parlamentar al PSD a constatat că moțiunile înaintate de Opoziție rămân la nivelul unor simple declarații populiste, iar scopul lor este doar marketingul politic. Moțiunea inițiată de PNL, la care s-au raliat și USR și PMP, a folosit în mod nedemn tema Centenarului Marii Uniri de la 1918, partidele semnatare lansând din nou scenarii apocaliptice, de această dată cu privire la presupusa “incapacitate” a Guvernului de a administra buna desfășurare a sărbătorii de la 1 Decembrie. În cadrul dezbaterilor care au avut loc marți, 3 aprilie, deputatul PSD Beatrice Tudor, secretar al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, și-a exprimat regretul față de faptul că Centenarul a ajuns subiect de dezbatere partizană în Parlament. “Este ironic faptul că un astfel de subiect care ar trebui să ne unească pe toți românii, este folosit să ne divizeze politic. Este, de asemenea, o iresponsabilitate din partea celor care se pretează la aceste jocuri. Pentru noi, PSD, aniversarea Centenarului reprezintă o miză reală și importantă, pentru că stă la baza politicii naționale pe care încercăm să o implementăm. Noi, PSD, suntem partidul care nu s-a sfiit niciodată să spună că suntem români în România și că pentru românii din România trebuie să facem politică, pentru ei trebuie să propunem idei și legi și pentru ei trebuie să acționăm. Noi niciodată nu ne-am subminat țara și nici nu i-am subminat pe români”, a spus Beatrice Tudor, făcând referire la declarațiile defăimătoare la adresa României făcute în ultima perioadă de unii dintre politicienii trimiși de cetățeni în Parlamentul European tocmai pentru a reprezenta interesele acestei țări. “Pentru PSD, Centenarul nu este nici armă, nici pretext politic, așa cum a început să fie la modă în Opoziție. PSD și-a văzut de treaba pentru care românii l-au votat”, a subliniat deputatul social-democrat, adăugând că singura rațiune din spatele acestei moțiuni a fost dorința de publicitate și pofta de marketing politic. În încheiere, deputatul Beatrice Tudor a făcut un apel pentru o abordare nepartizană a Centenarului și pentru o conlucrare politică de bună credință, care să permită rezolvarea tuturor situațiilor care necesită atenția clasei politice.
La rândul său, deputatul PSD Gheorghe-Dinu Socotar a declarat că “este ridicol să pui presupusele nerealizări ale unui domeniu în sarcina unui guvern sau pe umerii unui ministru care e în funcție de circa două luni”. Totodată, deputatul social-democrat a vorbit despre creșterea spectaculoasă a bugetului Ministerului Culturii și Identității Naționale cu 65% în anul 2018, procent care indică, în fapt, suma de 107 milioane de euro. “Această creștere are legătură, desigur, și cu activitățile dedicate Centenarului”, a precizat Gheorghe-Dinu Socotar.
Grupul parlamentar al PSD reamintește Opoziției cuvintele de încheiere ale ministrului George Ivașcu, tras la răspundere în avans pentru nerealizări imaginare: “Poate că ar fi timpul ca din România mea, din România ta, din România lui să facem o Românie a noastră”.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 17 ianuarie 2019, 19:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro