Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
diana.stoica@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Diana Stoica > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În cadrul dezbaterii cu privire la Inegalitățile socio-economice în Europa: necesitatea restaurării încrederii sociale prin întărirea drepturilor sociale, doamna deputat Stoica a precizat că, la un an după criza medicală generată de pandemia Covid-19, inegalitățile au început să crească, punând o presiune considerabilă asupra sistemelor de protecție socială.
Categoriile sociale cele mai afectate de sărăcie și excluziune socială - tinerii, familiile monoparentale, persoanele cu dizabilități, populația rurală - sunt și cele mai vulnerabile, a subliniat parlamentarul român, astfel că diviziunea socio-economică crescută ridică îngrijorări atât din perspectiva creșterii economice durabile, cât și din perspectiva coeziunii sociale.
În opinia sa, doamna Stoica consideră că „avem datoria să abordăm cauzele profunde ale inegalităților, să garantăm drepturile fundamentale și să dezvoltăm legislația națională pentru a asigura oportunități pentru toți cetățenii. Inegalitățile sociale adâncesc sărăcia și sărăcia nu este niciodată o afacere bună pentru nicio națiune”. Totodată, politizarea și slăbirea instituțiilor de stat au favorizat corupția și profiturile mari în economia subterană, a precizat doamna deputat.
De asemenea, domnia sa este de părere că investițiile și furnizarea accesului egal la educație a copiilor din familiile mai sărace vor reduce inegalitățile în rândul generațiilor actuale și viitoare și vor ajuta la consolidarea economiilor și a sistemelor sociale.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 10 august 2022, 19:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro