Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
diana.stoica@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Diana Stoica > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


Participarea la „Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Politician Lider (WPL)” (Reykjavik, Islanda, 9-10 noiembrie 2021)

Doamna deputat Oana Țoiu, președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, și doamna deputat Diana Stoica, secretar al Comisiei pentru sănătate și familie, vor participa, în perioada 9-10 noiembrie 2021, la Reykjavik, în Islanda, la „Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Politician Lider (WPL)”.

Totodată, în segmentul virtual al acestui eveniment va participa doamna deputat Rozália-Ibolya Biró, președintele Comisiei pentru politică externă. Printre personalitățile care se vor adresa la Summit-ul WPL se numără: doamna Amina J. Mohammed, secretar general adjunct al Națiunilor Unite, doamna Katrín Jakobsdóttir, prim-ministru al Islandei, președinte al Consiliului femeilor liderilor mondiali, doamna Michelle Bachelet, înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, și domnul Pedro Sánchez, șeful Guvernului Spaniei.
Evenimentul din acest an va reuni lideri din întreaga lume, din diferite medii: parlamentar, guvernamental, de afaceri, academic, societate civilă, media etc., care vor împărtăși opinii din lecțiile învățate din pandemia de Covid-19, cu accent pe modalități de dezvoltare a viitorului și construirea unei lumi mai echitabile, în care paritatea dintre femei și bărbați să fie luată în calcul în procesul de luare a deciziilor în toate domeniile vieții, precum cel politic și economic.
Agenda Forumului prevede, printre altele, o reuniune comună COP26 cu tema: „Explorând inovarea: urgența unei acțiuni climatice eficiente și rapide”, precum și dezbateri pe următoarele teme: „Inovarea condusă de femei este egală cu creșterea economică”, „Inovația alimentează progresul”, și „Ce urmează pentru Afganistan”.
Forumul Global al Femeilor Lider Politician (WPL) este o rețea globală a femeilor politician, a cărei misiune este să crească atât numărul, cât și influența femeilor la nivel decizional.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 15 august 2022, 15:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro