Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.ninelpeia.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ninel Peia > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Domnul deputat Ninel Peia a făcut câteva precizări cu referire la obiectivele întâlnirii.
Exprimându-si îngrijorarea că, în ultima perioadă, se intensifică atacurile din media occidentală, britanică cu precădere, îndreptate împotriva românilor, domnul deputat solicită părții irlandeze să ajute activ la contracararea acestui nou tip de discriminare prin promovarea către partenerii din UE a unei imagini reale a României și românilor. Ca argument se aduce în discuție faptul că, în Irlanda trăiesc peste 40 000 de români care lucrează în domenii de înaltă tehnologie.
Excelența Sa, Domnul Gerard Corr, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Irlanda în România a mentionat că, cetățeni europeni fiind, împărțim aceleași viziuni, iar Irlanda, încă de anul trecut a ridicat orice restricții pe piața muncii pentru muncitorii români.
În cadrul discuțiilor au fost inițiate propuneri cu caracter economic, arătându-se că, pentru Irlanda, România se situează pe locul 14 în topul partenerilor comerciali.
În concluzie, s-au reliefat câteva priorități ale colaborării dintre cele două părți:
  • înființarea unui grup de prietenie Irlanda-România în Parlamentul Irlandez, similar celui din Parlamentul Român, grup care să reflecte și la nivel politic imaginea bunei colaborări dintre cele două țări;
  • dezvoltarea parteneriatului economic dintre cele două țări prin participarea la un forum economic comun;
  • îmbunătățirea cunoașterii realităților comunității românești din Irlanda prin sprijinul nemijlocit oferit de Ambasada Irlandei la București.
  • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 27 ianuarie 2022, 22:29
    Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
    E-mail: webmaster@cdep.ro