Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2004-2008 (dep.)
Legături:
www.rovanaplumb.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Rovana Plumb > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Pocora (Grup PNL)
Turismul românesc blocat și în acest an de Victor Ponta și majoritatea parlamentară controlată de PSD

A venit vara, sezonul turistic s-a deschis deja de o lună de zile, dar legea privind acordarea voucherelor de vacanță nu a fost încă adoptată în plenul Camerei Deputaților deși are raport de la comisie de două săptămâni.

PSD face tot posibilul pentru tărăgănarea actului normativ în Parlament: după ce au amânat în repetate rânduri dezbaterile în comisiile de specialitate, acum refuză să o introducă pe ordinea de zi a ședinței de plen.
Acest propiect de lege zace din luna iulie a anului trecut în Parlament, deși avea ca termen inițial pentru emiterea electronică a voucherelor de vacanță data de 1 ianuarie 2015.
Guvernul condus de Victor Ponta nu a fost însă capabil să finalizeze sistemul electronic de emitere a acestor vouchere. Costurile acestei incapacități sunt uriașe: industria turismului pierde zilnic, din această cauză, 700.000 de euro, bani care pot fi cheltuiți de români pentru odihnă, refacere și distracție în stațiunile din România.
PNL a susținut această lege încă de la început, pentru că ea reprezintă un instrument important de stimulare a turismului românesc și o modalitate modernă de recompensare a angajaților.
O serie de amendamente propuse de deputații liberali au fost adoptate și astfel textul legii a fost îmbunătățit semnificativ. Amendamentele PNL vizează, printre altele, (1) includerea funcționarilor publici în categoria beneficiarilor de vouchere de vacanță, (2) posibilitatea emiterii voucherelor atât în sistem electronic, cât și pe suport de hârtie sau (3) acordarea permisiunii de a emite vouchere și instituțiilor de credit, pe lângă emitenții de tichete, motivul fiind acela că aceste instituții au costuri mult mai mici.
Solicităm încă o dată lui Victor Ponta și majorității parlamentare controlate de PSD să nu mai țină la sertar această lege și să o introducă pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, să o voteze astfel încât să intre cât mai repede în vigoare.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 25 ianuarie 2022, 1:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro