Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2004-2008 (dep.)
Legături:
www.rovanaplumb.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Rovana Plumb > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Pocora (Grup PNL)
CIFRELE DOMNULUI PONTA- 3
293 lei/luna indemnizația pentru persoanele cu handicap grav – bătaia de joc a guvernanților

Declarația mea politică de astăzi face parte din lungul șir al declarațiilor privitoare la realitățile românilor, la cifrele domnului Ponta, despre care acesta nu dorește să vorbească.

După ce am vorbit despre cum sunt ignorați tinerii și nu sunt susținuți pentru a avea un loc de muncă, după ce am vorbit despre cum nu îi pasă domnului Ponta de copii și menține alocația la 42 lei/lună, astăzi vorbesc despre lipsa de politici publice din partea actualului guvern și lipsa de respect manifestată față de persoanele cu dizabilități din România.
Lăsate în seama nimănui, persoanele cu handicap grav trebuie să se descurce cu o indemnizație lunară de 293 de lei, o sumă infimă și insuficientă pentru un trai decent. Și mai puțin au persoanele cu handicap accentuat, 234 de lei, iar cei cu handicap mediu, o sumă mizeră de 33,5 lei. V-ați întrebat vreodată, domnule Ponta, doamna Plumb, cum se pot descurca acești oameni cu asemenea sume derizorii?
Vorbim de aproximativ 700.000 de persoane care suferă de handicap, din aceștia 89% având dizabilități grave și accentuate și 11% dizabilitate medie sau ușoară. Aproximativ 250.000 de persoane nu au o altă sursă de venit, decât suma ridicolă aruncată fără pic de suflet de către guvernanți, cei 293 lei, pe care aceștia trebuie să-i drămuiască pentru a nu muri de foame, nemaiputând vorbi despre medicamente, plata facturilor și alte nevoi stringente.
Timp de șase ani, indemnizațiile persoanelor cu handicap nu au mai fost indexate, iar dumneavoastră, domnule Ponta, nu păreți câtuși de puțin preocupat de soarta acestei categorii atât de vulnerabile!
Vă este foarte greu, se pare, să găsiți sumele necesare asigurării unui trai decent pentru aceste persoane aflate în suferință, însă găsiți cu usurință fonduri pentru cei ce servesc intereselor dumneavoastră electorale și cele de partid.
Trag astfel un semnal de alarmă asupra necesității elaborării rapide a unei strategii funcționale în acest domeniu, care să creeze, până în 2020, o Românie fără obstacole pentru persoanele cu handicap!
De asemenea, fac apel la găsirea de soluții necesare garantării unei indemnizații minimale pentru a putea asigura acestor persoane demnitatea și normalitatea vieții! Cred că foarte important ar fi să li se acorde un sprijin financiar real, indemnizația pe care o au acești oameni acum fiind una realmente ridicolă, de departe una insuficientă. Am o inițativă legislativă care susține ca nivelul indemnizației pentru persoanele cu handicap grav să fie cel puțin egal cu pensia minimă. Nu trebuie decât să dați semnalul parlamentarilor PSD-UNPR-PC-UDMR-Minorități-Tăriceniști să voteze această lege!
Domnule Ponta, aveți bani de cumpărat primari, consilieri locali, aveți bani de organizat mega lansări pe stadionul național, aveți bani publici cu care vă faceți campanie electorală, mascând totul cu haina de premier, economisiți acești bani și ajutați persoanele cu dizabilități!
Eu, Cristina POCORA, Deputat PNL, COLEGIUL 1 FETEȘTI-ȚĂNDĂREI, IALOMIȚA, SUSȚIN PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI, NU BARONII!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 27 ianuarie 2022, 16:48
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro