primit de la doamna deputat Cristina Pocora (Grup PNL)
PSD pune, din nou, piedici justiției!

Votul de ieri privind solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea – 170 de voturi „pentru” și 118 de voturi „împotrivă”, ne-a dovedit, dacă mai era nevoie, caracterul duplicitar, demagogia și minciuna marca PSD, care și-a mobilizat deputații în încercarea de a bloca cererea venită din partea justiției.

Așa cum ne-au obișnuit deja, liderii PSD una declară presei și de la tribuna Parlamentului, și una votează și fac în Parlamentul României și la Palatul Victoria. Avem exemplul elocvent al zilei de ieri, când PSD și prietenii săi au votat pentru respingerea solicitărilor venite din partea justiției sau au rămas în bănci și nu au exercitat votul! Mai mult, grupul parlamentar al social-democraților a arătat că se opune transparenței votului și, în timp ce liderii PSD se pronunțau verbal pentru o justiție liberă, parlamentarii PSD au votat cu mâinile bine ascunse în urne. Rezultatul a dovedit însă cum a votat PSD: împotriva cererilor venite din partea DNA, împotriva încuviințărilor de începere a urmăririi penale și împotriva solicitării de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea.
Nu mai miră pe nimeni faptul că atunci când vorbim despre PSD trebuie să avem în vedere cele două fețe ale acestui partid. Pe de o parte avem abordarea à la Victor Ponta, cea oficială, de televizor, de suprafață, falsă și mincinoasă, iar pe de cealaltă parte avem în continuare în față modul tradițional de acțiune a PSD din care se remarcă obstrucționarea cu orice preț a justiției, direcționarea banului public către clientela și firmele de casă și alte șmecherii politicianiste cu care PSD încearcă să acapareze și să controleze toate instituțiile statului.
Această ultimă manieră a PSD de a face politică reprezintă o pată pe obrazul Parlamentului, lăsând loc interpretărilor, chichițelor avocățești și punând în discuție o procedură, chiar și în cazul în care este evident că nu există loc de discuții. Dacă PSD ar fi votat ieri în mod corect, așa cum au anunțat, fără a forța o imixtiune a politicului în chestiunile justiției și un control abuziv al deputaților săi, cu siguranță că nu am fi avut voturi care să blocheze procedurile judiciare și să creeze o perdea de fum în spatele căreia să rămână loc de jocuri și interese. Dar pentru acest lucru, PSD ar fi trebuit să voteze la vedere, în mod transparent și onest, așa cum nu a făcut-o niciodată.
Partidul Național Liberal rămâne consecvent principiilor sale, conform cărora politicul nu trebuie să obstrucționeze în niciun fel demersurile justiției. Parlamentarii liberali au votat ieri „la vedere”, în mod transparent și cinstit, iar gestul deputaților liberali a respectat întru totul valorile enunțate și promovate permanent de către PNL și care stau la baza tuturor acțiunilor parlamentare ale PNL.