Votul parlamentarilor din cercul Puterii nu mai surprinde pe nimeni, dovedind, încă o dată, că PSD nu se dă în lături de la nimic pentru a-l proteja pe premierul Victor Ponta.
Poziția PSD, manifestată prin vot, confirmă faptul că banii din Fondul de Rezervă al Guvernului au fost folosiți drept mită electorală pentru racolarea primarilor. Aceste sume au reprezentat, totodată și principala sursă de finanțare a campaniei electorale a lui Victor Ponta, un abuz fără precedent de care actuala Putere se face vinovată. Astăzi, pentru a ascunde aceste excese, PSD a ales să blocheze un demers parlamentar legitim, menit să facă lumină și să ofere informații concrete privind cheltuirea banului public.
PNL consideră că, prin modul de alocare a banilor publici, Guvernul, în frunte cu Primul Ministru, a comis o gravă discriminare la adresa cetățenilor, având în vedere că doar cetățenii din localitățile conduse de primari PSD și, mai ales, de primarii care au migrat în PSD, au beneficiat de investiții publice și de o îmbunătățire a nivelului de trai.
Gestul de astăzi al parlamentarilor PSD de a respinge cererea formulată de PNL se constituie într-o faptă ce pune în pericol principiile statului de drept, anulând dreptul de control al Parlamentului asupra activității Executivului. După ce, până acum, parlamentarii Puterii au făcut zid în jurul aleșilor cu probleme în justiție, astăzi, aceiași deputați au trecut la nivelul următor, transformându-se într-un paravan în spatele căruia banii publici devin instrumente de șantaj și de cumpărare a voturilor românilor.
PNL va continua să monitorizeze Guvernul în legătură cu modul în care distribuie banii din Fondul de Rezervă al Guvernului și va semnala mereu în spațiul public derapajele și abuzurile premierului Victor Ponta și ale echipei sale de miniștri alături de care nu contenește să aloce discreționar resursele financiare ale statului.