Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2004-2008 (dep.)
Legături:
www.rovanaplumb.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Rovana Plumb > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Pocora (Grup PNL)
Victor Ponta taie zilnic nivelul de trai al românilor prin guvernarea pentru clientela PSD

Fac apel către Guvernul României, să găsească rapid soluțiile necesare alinierii salariilor tuturor categoriilor de salariați din sectorul bugetar, astfel încât aceștia să beneficieze de remunerații raportate la munca pe care o prestează.

Avem nevoie de o Lege a salarizării unitare funcțională și nediscriminatorie, nu de amânarea aplicării unor prevederi legislative după bunul plac al PSD, în funcție de interesele electorale ale acestuia!
În condițiile în care există angajați cu studii superioare, care după o lună de muncă câștigă doar 650 de lei, iar valoarea coșului minim este de aproximativ 1000 de lei, Partidul Național Liberal consideră că salariile tuturor bugetarilor trebuiau mărite pentru anul 2015.
Cu toate acestea, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice a fost adoptat de majoritatea PSD din Camerei Deputaților, deși acesta prevedea majorarea salarială doar pentru anumite categorii socio-profesionale.
Să nu mărești toate salariile în contextual în care tu singur spui că ai de 3 ani creștere economică, să nu mărești toate salariile în contextual în care toate preturile au crescut, înseamnă să tai nivelul de trai, înseamnă guvernare împotriva cetățenilor, înseamnă guvernare pentru sine și pentru PSD.
PNL susține cu două mâini majorarea salariilor cadrelor didactice, a cadrelor medicale, a celor care lucrează în asistentă socială dar în același timp subliniem demagogia guvernului Ponta, care vine în campanii electorale și încearcă să amăgească oamenii, încurajând nemulțumirile sociale și promovând discriminarea între diversele categorii de personal bugetar.
Dacă această ordonanță de urgență are prevederi ce vizează categoriile mai sus menționate, cei din administrația publică nu au fost la fel de norocoși și nici cei 60.000 de elevi care nu beneficiază de finanțarea de bază, deoarece termenul finanțării per elev a fost prorogat. Totodată, prin acestă ordonanță a fost interzisă acordarea tichetelor de masă, a primelor și a altor bonificații, în condițiile în care instituțiile realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii.
Am ajuns în situația în care unele dintre alimentele de bază s-au scumpit și cu 90%, iar prețurile alimentelor vândute de marile lanțuri de magazine sunt acum comparabile cu cele din alte state comunitare. Doar că salariile românilor nu pot fi comparate cu salariile pe care aceste state le acordă, noi fiind pe penultimul loc în UE, cu 218 E, în ceea ce priveste nivelul salariului minim. Acestă sumă este extrem de mică pentru un român care are cheltuieli și plătește aceiași bani ca în orice altă țară dezvoltată.
Este adevărat că Victor Ponta nu a taiat salarii printr-un act normativ, dar taie nivelul de trai în fiecare zi prin guvernarea în interes propriu și de partid.
Acestea sunt motivele pentru care Grupul Parlamentar al PNL s-a abținut la votul pentru aprobarea acestei ordonanțe de urgență!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 27 ianuarie 2022, 17:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro