Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
2008-2012 (dep.)
Links:
www.cristinapocora.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Cristina-Ancuța Pocora > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Pocora (Grup PNL)
Apel către PSD: susțineți dublarea alocației pentru copii

La ordinele prim-ministrului Victor Ponta, majoritatea parlamentară controlată de PSD se încăpățânează să ignore dreptul copiilor români la un trai decent.

După mai multe amânări, deputații majorității au votat din nou, azi, în comisia de muncă a Camerei Deputaților împotriva majorării alocației de stat pentru copii.
Noi, liberalii, susținem majorarea alocației de stat pentru toți copiii la 200 de lei. Știm că acest lucru nu se poate face decât treptat, din acest motiv am propus un amendament care vizează:
 • Creșterea alocației la 84 de lei pentru TOȚI copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
 • Creșterea alocațiilor pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap, la 200 de lei, aceștia fiind numeric mai puțini, deci presiunea bugetară putând fi suportată mai ușor în cazul lor.
  În condițiile în care aceste alocații nu au mai fost actualizate din luna ianuarie 2009, deși indicele prețurilor de consum a crescut cu peste 20 de puncte procentuale, considerăm că amendamentul PNL trebuie susținut.
  Menționăm că, la nivelul Uniunii Europene, media alocației de stat pentru copii este de 210 euro, în timp ce în România alocația unui copil nu depășește 9 euro, cifră care plasează țara noastră în coada listei la nivel mondial.
  Vorbim de 3,6 milioane de copii pentru care este foarte important să găsim fondurile necesare respectării dreptului universal consacrat prin Constituție, dar și prin Convenția ONU referitoare la Drepturile Copilului, mai ales că procentul copiilor în risc de sărăcie și excluziune socială în România este de 48,5%!
  În Comisia de muncă a Camerei Deputaților, membrii PNL și PSRO au votat azi pentru admiterea acestui amendament, în vreme ce social-democrații și reprezentantul minorităților au votat împotrivă. Rezultatul fiind egalitate - 8 voturi pentru și 8 împotrivă - actul normativ va fi discutat în ședința de săptămână viitoare a comisiei.
  Fac un apel la sufletul deputaților din arcul guvernamental, în numele celor peste trei milioane și jumătate de copii, să susțină acest amendament și să le ofere posibilitatea unui trai decent.
 • Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania thursday, 27 january 2022, 17:45
  Telephone: +40213160300, +40214141111
  E-mail: webmaster@cdep.ro