Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
2008-2012 (dep.)
Liens:
www.cristinapocora.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Cristina-Ancuta Pocora > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Pocora (Grup PNL)
Tinerii de la Organizația Salvați Copiii la discuții în Subcomisia pentru Protecția drepturilor copilului

Deputatul PNL Cristina Pocora, în calitate de Președinte al Subcomisiei pentru drepturile copiilor din cadrul Camerei Deputaților a primit astăzi 02 iunie a.c., în sala de dezbateri a Comisiei o delegație a copiilor participanți la cea de a XV-a ediție a Forumului Național al Copiilor, organizat de Salvați Copiii România.

Evenimentul a constituit un bun prilej pentru a comunica direct și interactiv cu tinerii și copiii din București și din țară în vederea identificării de soluții pentru respectarea dreptului la educație pentru toți copiii, asigurarea unei educații publice de calitate și promovarea dreptului copiilor de a participa la luarea deciziilor care îi privesc, mai ales în domeniul educației.
În cadrul întâlnirii, Cristina Pocora a reiterat sprijinul PNL pentru proiectele privind îmbunătățirea situației copiilor și a apreciat îndelungata colaborare cu organizația Salvați Copiii.
Referindu-se în mod concret la recenta dublare a alocațiilor pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei, deputata le-a explicat copiilor cum amendamentul său a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților, datorită unei mobilizări exemplare a PNL, în ciuda majorității parlamentare controlată de PSD. Este poate cel mai frumos cadou pe care PNL a reușit să-l facă cu ocazia zilei de 1 iunie copiilor din România, zi în care Președintele Klaus Iohannis a și promulgat legea.
Cristina Pocora a subliniat totodată că este nevoie de o corelare între piața muncii și sistemul de educație, fiind necesare o serie de programe țintite pentru copii. În aceeași măsură, liberala a punctat că susținerea natalității trebuie să devină o prioritate „zero” pentru România.
Copiii și tinerii participanți la întâlnire au identificat și au prezentat problemele și obstacolele întâmpinate în accesarea unei educații de calitate și au formulat recomandări care să vină în sprijinul îmbunătățirii sistemului de educație românesc.
Printre cele mai importante aspecte pe care aceștia le-au semnalat ca fiind de interes și de reglementat se regăsesc dificultățile privind asigurarea gratuității manualelor și decontarea transportului, situația copilului cu dezabilități în școală, lipsa accesului la asistență medicală, abandonul școlar, violența fizică și verbală în școală, transparența bugetului școlar, precum și programa încărcată și fără un studiu de oportunitate al materiilor studiate. Soluțiile propuse de copiii participanți la dezbatere au inclus actualizarea informațiilor manualelor, adaptarea și diversificarea programei școlare în funcție de nevoile reale, formarea continuă a specialiștilor și cadrelor didactice, dotarea și buna funcționare a cabinetelor medicale din școli, dar și amenajarea unor spații adecvate pentru servirea mesei.
Deputatul PNL Cristina Pocora a luat act de propunerile copiilor și a promis că le va avea în vedere în demersurile legislative întreprinse de PNL. În opinia acesteia participarea la procesul decizional din școli este un drept al copiilor, iar astfel de inițiative reprezintă o modalitate de a-i stimula să se implice și să caute soluții pentru problemele care îi privesc în mod direct. „Copiii sunt beneficiarii direcți ai sistemului de educație și pot avea o contribuție esențială în asigurarea unui cadru educațional adecvat”, a punctat liberala.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie lundi, 27 juin 2022, 14:52
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro