Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.cristinapocora.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cristina-Ancuța Pocora > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Pocora (Grup PNL)
Guvernul Ponta mimează intenția de a recupera și valorifica prejudiciile din dosarele penale

Guvernul Ponta și majoritatea PSD-UNPR au înșelat încă o dată așteptările românilor în ceea ce privește adoptarea unor măsuri concrete pentru recuperarea prejudiciilor din dosarele penale.

Deși promitea cu mult aplomb că va crea o structură specială pentru valorificarea la nivel național a bunurilor confiscate în cadrul procedurilor judiciare penale, în încercarea de a crește gradul de valorificare a creanțelor provenite din infracțiuni, majoritatea guvernamentală nu a reușit să ofere soluțiile necesare, așa cum PNL a solicitat, de altfel, și la întâlnirea cu ministrul Cazanciuc pe această temă. Ministrul Justiției nu a reușit să convingă nici senatorii coaliției de guvernare și nici chiar pe purtătorul de cuvânt al PSD. În contextul în care Guvernul nu a reușit să explice cum va putea, prin înființarea unei noi Agenții, să recupereze prejudiciile câtă vreme ANAF nu poate să facă acest lucru, astăzi, Senatul României a respins Proiectul de lege pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate.
Astăzi, parlamentarii coaliției guvernamentale ne-au oferit dovada clară a faptului că Guvernul Ponta a rămas fără susținere în Senat și că Ponta doar mimează intenția de a recupera și valorifica sumele imense cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.
Din păcate, corupții României pe care îi vedem astăzi anchetați și condamnați vor rămâne cu banii publici pe care i-au cărat cu sacoșele, cu toate că Victor Ponta a promis că va rezolva problema recuperării acestor prejudicii tocmai prin înființarea acestei Agenții Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate. Premierul susținea că va repara dificultățile existente în activitatea de valorificare a bunurilor confiscate, însă Senatul a respins inițiativele Guvernului în lipsa parlamentarilor majorității. Iată că a sosit momentul adevărului pentru premierul Ponta și pentru PSD-UNPR care au demonstrat încă o dată că nu doresc să aducă înapoi toate sumele, bunurile și proprietățile confiscate de la cei care au furat din banul public!
Consider că trebuie recuperate sutele de milioane de euro, cu care statul român a fost prejudiciat an de an. Totodată, reiau solicitarea făcută către Guvern în sensul direcționării sumelor recuperate către un Fond special pentru Copii, un fond special din care banii să poată fi folosiți exclusiv pentru a oferi copiilor noștri un sprijin, o siguranță, un viitor mai bun. Trebuie să vedem că acești bani sunt recuperați și folosiți transparent!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 1 decembrie 2021, 7:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro