Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.cristinapocora.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cristina-Ancuța Pocora > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina-Ancuța Pocora (Grup PNL)
Alocația de stat pentru copii nu trebuie luată în calculul venitului minim garantat

Amendamentul PNL privind scoaterea alocației de stat pentru copii din calculul venitului minim garantat, inițiat împreună cu alți colegi liberali, a fost adoptat astăzi în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

Nu este corect ca la calculul venitului unei familii pentru care se acordă ajutorul social pe Legea 416/2001, să se ia în calcul alocația de stat pentru copii. Alocația de stat reprezintă un drept universal al copilului și se acordă tuturor copiilor, indiferent de veniturile părinților, în același timp venitul minim garantat se acordă pentru susținerea familiilor foarte sărace, fără venituri sau cu venituri foarte mici. Nu văd niciun temei pentru care să legăm alocația de stat de veniturile pe care le obțin părinții și în funcție de care se calculează beneficiile sociale, respectiv venitul minim garantat.
Dacă ar fi rămas textul din ordonanța Guvernului, odată cu apariția Legii nr. 125/2015 prin care am promovat dublarea alocației de stat pentru copii, acest ajutor ar fi fost micșorat pentru 300.000 de familii și 500.000 de copii, deoarece ar fi depășit un plafon!
Consider că cea mai bună formulă este modificarea acestei ordonanțe în ceea ce privește condiționalitatea primirii venitului minim garantat, de alocațiile de stat pentru copii.
Acestea sunt motivele pentru care fac un apel către toți colegii parlamentari, ca atunci când Legea pentru adoptarea acestei ordonanțe va ajunge în Plenul Camerei Deputaților, să voteze pentru forma venită de la comisie, respectiv pentru decuplarea venitului minim garantat de alocațiile de stat pentru copii!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 29 mai 2022, 3:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro