primit de la doamna deputat Cristina-Ancuța Pocora (Grup PNL)
Locuitorii din Căzănești nedreptățiți de parlamentarii PSD de Ialomița

În calitate de parlamentar PNL de Ialomița am inițiat o propunere legislativă deosebit de importantă pentru acest județ și în special pentru locuitorii din Căzănești. După ce Propunerea legislativă de abrogare a Legii nr. 134 din 26 aprilie 2004 privind declararea ca oraș a comunei Căzănești, județul Ialomița a fost adoptată în Camera Deputaților, dar și în comisiile de specialitate ale Senatului României, în ședința de plen de săptămâna trecută senatorii au respins acest proiect cu largul concurs al parlamentarilor PSD.

Din păcate, senatorii PSD au dovedit că este mai important să își voteze pensii speciale, în timp ce pe cetățenii din Căzănești îi pun să plătească impozite de oraș, asta deși condițiile în care aceștia locuiesc sunt chiar mai rele decât într-o comună. Mai mult decât atât, senatorul PSD de Ialomița, domnul Marian Pavel, cel care ar fi trebuit să cunoască realitatea în care trăiesc oamenii din Căzănești, s-a numărat printre cei care au votat împotrivă!
Reafirm, pe această cale, importanța demersului pe care l-am inițiat având în vedere că am vizat corectarea unei nedreptăți cu care s-a confruntat localitatea Căzănești. O astfel de inițiativă reprezenta, de altfel, o premieră deoarece ar fi introdus o noutate în administrația locală din România și anume revenirea unui oraș la statutul de comună.
Proiectul de lege cuprindea două articole și prevedea, pe de o parte că “legea nr. 134 din 26 aprilie 2004 privind declararea ca oraș a comunei Căzănești se abrogă”, iar pe de altă parte că „începând cu data de intrare în vigoare a prezentei legi localitatea Căzănești își reia statutul de comună”, așa cum este voința cetățenilor exprimată și validată prin referendum. În acest sens, în luna aprilie a acestui an (26.04.2015) s-a organizat un referendum pentru consultarea populației cu privire la trecerea orașului Căzănești în categoria comunelor. Din 964 participanți la vot, 906 au votat în favoarea revenirii la statutul de comună. Mai mult, la baza adoptării Legii 134/2004 documentele care au fost întocmite conțineau o serie de inadvertențe și practic legea de înființare a orașului s-a bazat pe cifre eronate, mult diferite de realitate.
Consider că prin adoptarea acestei propuneri legislative s-ar fi corectat o nedreptate, având în vedere modul în care s-a întocmit documentația care a stat la baza Legii 134 din 2004, și de asemenea s-ar fi eliminat nedreptatea la care sunt supuși locuitorii prin plata unor taxe și impozite mai ridicate care nu justifică situația de fapt a localității Căzănești.
PSD a demonstrat încă odată că nu îi pasă de problemele reale ale cetățenilor României, fiind interesat doar să își voteze privilegii. Prin acest vot, PSD a arătat că nu vrea ca oamenii din Căzănești să plătească impozite mai mici și să trăiască în condiții europene, blocând posibilitatea accesării de către comunitatea locală a fondurile europene atât de necesare pentru dezvoltarea localității.
Țin pe această cale să precizez, chiar și în lipsa susținerii colegilor parlamentari din Ialomița, că sunt hotărâtă să nu mă opresc aici! Mi-am propus ca acest proiect să devină realitate, astfel că voi redepune această lege la începutul sesiunii parlamentare viitoare, la 1 februarie 2016, asta deoarece Regulamentul nu îmi permite să depun aceeași lege de două ori în aceeași sesiune legislativă.