Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
2008-2012 (dep.)
Links:
www.cristinapocora.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Cristina-Ancuța Pocora > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Pocora (Grup PNL)
În România, la fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare! - Așa da țară europeană!

În România guvernată de domnul Victor Ponta, peste 40% din tineri nu au un loc de muncă, pensionarii trăiesc la limita subzistenței încercând să se descurce cu 160€ pensia medie, asistaților social nu li se dă nicio șansă iar nevoile unui copil trebuie satisfăcute cu inadmisibila sumă de 42 lei pe lună.

Despre toate acestea am scris în declarațiile mele politice intitulate „Cifrele domnului Ponta”, demers parlamentar care nu a mai putut fi dus la capăt deoarece activitatea Parlamentului a fost întreruptă pentru interesele de campanie ale prim-ministrului, dar și pentru că PSD este preocupat doar de interesele sale de gașcă, nu și de interesul românilor.
În acest fel, am dorit să trag un semnal de alarmă asupra lipsei de respect a guvernului Ponta față de tineri, angajați, copii, familie, pensionari, bolnavi, guvern Ponta care are 0 măsuri reale pentru protejarea acestor clase sociale.
Demersul meu nu a rămas fără ecouri, doar că Victor Ponta, demagog cum este, folosește aceste teme și aceste probleme în scop electoral. Îi aduce stafful un om bolnav în cale, vorbește despre cum va mări el indemnizația persoanelor cu dizabilități la Paștele Cailor. Îl plasează același staff în calea unei mirese și ne spune ce mare susținător al familiei este el … și uite așa guvernarea trece, campania trece și oamenii nu au perspectiva unei vieți mai bune.
Eu voi insista și voi vorbi despre problemele românilor din Ialomița și din toată România. Voi continua și astăzi am să vorbesc despre un alt subiect extrem de important la care România înregistrează cote record, și anume, mortalitatea infantilă.
Dintre toate statele europene, România este țara cu cei mai mulți bebeluși morți în spitale. Tragedia se amplifică și pentru că multe dintre mamele acestora mor odată cu ei, România numărându-se printre țările cu cea mai mare mortalitate maternă.
Conform raportului Save the Children International din 2014 intitulat „Starea mamelor din întreaga lume", comparativ cu restul statelor dezvoltate, România este țara europeană în care este cel mai rău să fii mamă sau nou născut. Aici, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar principala cauză a acestui flagel este prematuritatea. Mai mult, dacă, în Occident, ponderea copiilor care mor înainte de a împlini 5 ani este de 0,4%, iată că, în România, aceasta ajunge la 1,2%. Deși par simple cifre, grav este că, în spatele lor, se află nenumărate drame umane, care, cu voință și dedicare, ar fi putut fi prevenite.
Știați, domnule Ponta, că situația din maternități și secțiile de terapie intensivă neonatală din spitale este critică și pune în pericol viețile a sute de copii, dar ați ales să nu dați niciun fel de alocare bugetară pentru acest capitol! Bugetul alocat îngrijirii nou-născuților prematur din maternități și secțiile de terapie intensivă neonatală din spitale a fost chiar diminuat, deși trebuia să faceți o evaluare a situației financiare și să stabiliți bugete realiste care să asigure echipamentele medicale necesare, dar și un personal suficient, în condițiile în care, annual, se nasc prematur între 20.000 și 24.000 de bebeluși.
Domnule Ponta, unul dintre drepturile fundamentale ale unui copil este dreptul la viață, dar, pentru dumneavoastră, această categorie a încetat să mai fie o preocupare!
Nu ați avut niciun fel de politică în acest domeniu, nu aveți un program susținut prin care toate sarcinile să fie urmărite, să fie depistate riscurile, nu ați venit cu niciun program de informare a mamelor din comunitățile defavorizate și nu ați dotat maternitățile cu echipamente medicale peformante, deși, în România, se înregistrează o continuă scădere demografică. Prin acțiunea dumneavoastră, domnule Ponta, de a diminua drastic bugetele anuale pentru îngrijirea acestor copii, care blochează astfel finanțarea corespunzătoare, am ajuns în pragul unei crize umanitare în rândul copiilor.
Aceasta este România guvernată de dumneavoastră, România celor fără de speranță. Rușine să vă fie, domnule Ponta, pentru felul în care tratați copiii acestei țări!
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania wednesday, 29 june 2022, 10:47
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro