Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.cristinapocora.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cristina-Ancuța Pocora > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Pocora (Grup PNL)
CIFRELE DOMNULUI PONTA VIII - 80 de zile fără manuale pentru elevii din clasele I-a și a II-a – Copiii, batjocoriți de incompetența instituțiilor și lăcomia editurilor

Este deja bine știut faptul că elevii din clasele întâi și a doua au început școala fără manuale. Iată că astăzi sunt 80 de zile de când aceștia învață după foi, fișe, planșe de lucru, pe care învățătorii, din bani proprii sau din banii părinților, le-au pregătit pentru a suplini lipsa manualelor, deoarece programa s-a schimbat și elevii nu au putut învăța nici după manuale vechi.

Din păcate, pentru această situație fără precedent, nici ministrul și nici vreunul dintre oficialii de rang înalt nu și-au asumat responsabilitatea, deși premierul Victor Ponta a amenințat că va lua „măsuri fără niciun fel de ezitare” pentru a îndrepta aceste nereguli și greșeli.
Inexistența manualelor tipărite și a manualelor electronice este consecința faptului că grupul de afaceri clientelare ai PSD, care acționează în proximitatea Ministerului Educației, în complicitate cu înalți funcționari ai acestei instituții, se războiesc între ei pentru a accesa uriașe fonduri din bani publici, pe calea unor licitații trucate și apoi, contestate. Corupția este motivul real al inexistenței manualelor tipărite și electronice. În acest moment, în acest semestru, nu sunt șanse ca noile abecedare pentru clasa I să ajungă pe băncile sau tabletele elevilor, din cauză că Ministerul Educației este obligat de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor să reevalueze toate ofertele pe care editurile le-au depus pentru acestă disciplină. Ori, acest lucru poate duce la schimbarea câștigătorilor licitației precedente și la întârzierea și mai mare a primirii de către elevi a manualelor atât de necesare.
În aceste condiții, vedem clar cum Guvernul Ponta demonstrează o lipsă acută de viziune, incompetență, lipsa unei strategii europene și moderne pentru educație.
Domnule Ponta, ați avut șansa să croiți un viitor mai bun pentru această țară dar ați preferat să stați cu mâinile în sân și ați distrus acest sistem: rezultatele dezastruoase de la bacalaureat, salarii extrem de mici pentru profesorii debutanți, taxele pe care studenții le plătesc au devenit din ce în ce mai mari, rata abandonului școlar și universitar este printre cele mai mari din Europa și lista poate continua.
Sistemul de învățământ nu mai poate supraviețui în aceste condiții și, fără o investiție reală și o abordare europeană, nu putem avea o dezvoltare sustenabilă a educației. Modul în care ați tratat educația arată foarte clar interesul pe care îl aveți pentru viitorul acestei țări!
Domnule Remus Pricopie,
Pentru toate acestea se impune să vă prezentați DEMISIA! Nu puteți continua să sacrificați viitorul, educația pentru interesele dumneavoastră și ale PSD-ului!
Domnule Victor Ponta,
Pentru lipsa de interes față de educație, pentru protejarea incompetenței și mai ales pentru incompetența dumneavoastră de a gestiona treburile curente ale tării, ca să nu mai vorbim de lipsa de viziune pentru evoluția acestei țări, se impune să vă depuneți mandatul de premier.
Un nou guvern, Ponta IV nu ar fi decât prelungirea agoniei, prelungirea perioadei în care PSD, cuplat la bugetul public, alimentează interesele și buzunarele clientelei, ignoră problemele reale ale societății și blochează șansa la o dezvoltare sănătoasă!
Domnule Ponta, este momentul să vă retrageți, ne-ați arătat suficient timp măsura incompetenței dumneavoastră!
În încheiere, fac un apel către toți cei implicați în licitația privind manualele să soluționeze cât mai rapid contestațiile primite, astfel încât elevii să poată beneficia de manuale într-un timp cât mai scurt.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 8 decembrie 2021, 3:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro