Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.cristinapocora.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cristina-Ancuța Pocora > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Este evident că aceste bugete sunt bugete ale amăgirii, care ne arată foarte clar că și anul 2015, la fel ca 2014, va fi unul pierdut din perspectiva unor reforme structurale, a unei schimbări de paradigmă.
Componenta de muncă, stimularea muncii, politicile active de reducere a șomajului general, sau a șomajului în rândul tinerilor, a persoanelor de peste 45 de ani, lipsesc din abordarea Guvernului Ponta. Mai mult, în anul 2015, șomajul va crește, chiar dacă, la nivelul discursului guvernamental, numărul șomerilor scade. Acest lucru se întâmplă deoarece oamenii vor ieși din plată, din statisticile Ministerului Muncii, iar alții nu vor avea cum să intre, pentru că ar trebui să fi fost angajați!
Deși unele din amendamentele susținute de Grupul Parlamentar al PNL au fost adoptate în comisii, am votat împotriva celor două proiecte de buget deoarece considerăm că suma suplimentată pentru bugetul asigurărilor pentru șomaj, de 855 mii lei, este infimă pentru nevoile acestui segment, iar cu o floare nu se face primăvară.
Ne referim la acele amendamente care vizau acordarea unor subvenții angajatorilor care încadrează anumite categorii de persoane aflate în șomaj, respectiv tineri absolvenți șomeri cu vârsta până în 35 ani, șomeri care mai au 3 ani până la pensionare, persoane cu handicap, șomeri în vârstă de peste 45 ani sau șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale.
Mai mult, propuneri fundamentale făcute de Partidului Național Liberal nu au fost susținute de Guvern la dezbaterea celor două bugete, mărirea alocației pentru copii sau acordarea de cupoane sociale în scop educațional fiind măsuri neimportante în viziunea acestuia.
Astfel, nu putem fi de acord cu aceste bugete cârpite, în care se dau câțiva lei în plus unor categorii defavorizate, dar a căror viață va rămâne la fel de grea. Nu putem fi de acord cu niște bugete ce consolidează sărăcia și nu promovează niciun fel de măsură activă pentru încadrarea în muncă a șomerilor.
Sunt bugete fără viziune, făcute pe genunchi, care nu aduc niciun ajutor problemelor reale ale românilor și nicio politică strategică pentru acest domeniu important.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 28 ianuarie 2022, 23:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro