Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.cristinapocora.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cristina-Ancuța Pocora > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Grupul parlamentar PNL
Moțiune simplă: "PSD guvernează la negru! Totul pentru PSD, nimic pentru cetățean!"

Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților va depune săptămâna viitoare moțiunea simplă intitulată "PSD guvernează la negru!

Totul pentru PSD, nimic pentru cetățean!", a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, doamna deputat Cristina Pocora, Purtător de cuvânt al Grupului.
„Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal este acum mult mai puternic și puterea lui va crește! Folosim această forță și toate instrumentele parlamentare pe care le avem la dispoziție pentru a împiedica ca PSD să își bată joc de cetățenii acestei țări, să guverneze doar pentru interesele sale politice și financiare. Ce face astăzi PSD nu se numește guvernare ci ACAPARARE. Vor să pună mâna pe tot, în ciuda faptului că votul din 16 noiembrie ne-a arătat că oamenii așteaptă altceva de la clasa politică iar noi, PNL facem lucrurile în acest sens. Îi punem PSD-ului în față o oglindă și mai mare, în cară să se vadă toată opera lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Grupului PNL în deschiderea conferinței de presă.
Deputatul liberal Cristina Pocora a precizat că în această sesiune parlamentară, Grupul PNL va face uz de toate instrumentele parlamentare și legale pentru a sancționa abuzurile PSD, iar prima acțiune este depunerea unei moțiuni simple săptămâna viitoare, la ședința de plen.
„Grupul PNL va depune săptămâna viitoare prima moțiune simplă din această sesiune. Ea îi este adresată doamnei ministru Rovana Plumb, Ministru al Muncii, și se intitulează „PSD Guvernează la negru! Totul pentru PSD, nimic pentru cetățean!”, a declarat purtătorul de cuvânt a Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputaților
„Subiectul moțiunii noastre are ca punct de plecare art. 5 al OUG 86/2014, prin care Guvernul desființează Inspecția Muncii și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, în locul acestora, urmând să fie format, prin comasare, un mutant, și anume Agenția Națională pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială. Prin această măsură PSD încurajează frauda fiscală pe piața muncii și corupția în sistemul de asistență socială și transformă Inspecția Muncii și Agenția de Plăți și Inspecție Socială în anexe ale PSD-ului cu caracter de ajutor social pentru șomerii de partid”, a explicat Cristina Pocora. Ea a precizat că PSD transmite clar că tot ce mișcă trebuie să aibă culoare politică, că nu mai rămâne niciun șef în funcție, nici măcar în teritoriu, dacă nu are carnet PSD! „Vor lucra în această instituție nouă doar oameni care au "jurat credință sub steagul „PSD&aliații” sau "au binecuvântarea" jupânilor PSD din județe, sub oblăduirea unui secretar de stat numit politic, în defavoarea unui inspector general de stat”, a explicat Cristina Pocora care sunt interesele PSD pentru care a fost adoptată OUG 86/2014.
Deputatul PNL a subliniat faptul că măsura guvernamentală de desființare a Inspecției Muncii și a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială contravine chiar și doctrinei socialiste.
„În contextul în care, potrivit ultimei raportări a Ministerului Finanțelor Publice, frauda fiscală pe piața muncii se ridică la 14,6% din PIB, adică aproape jumătate din încasările totale la bugetul național, acțiunea Guvernului de anihilare a Inspecției Muncii, una dintre instituțiile esențiale în combaterea fenomenului, este un act iresponsabil. De cealaltă parte, Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială, deși este o instituție nouă, a reușit să devină unul din cei mai importanți actori instituționali în combaterea erorii, fraudei și corupției din domeniul prestațiilor sociale. Cu toții am susținut reducerea gradului de fraudare a sistemului de beneficii sociale, asistența socială să rămână plasa de siguranță a celor mai vulnerabili dintre cetățeni și nu sursa de înavuțire a celor mai abili în a găsi brețele legislative pentru obținere de beneficii nemeritate”, a mai precizat Cristina Pocora.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 1 decembrie 2021, 9:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro