Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.cristinapocora.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cristina-Ancuța Pocora > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În opinia purtătorului de cuvânt al Grupului PNL, dacă ascultăm ceea ce spune PSD, trebuie să avem în vedere ambele fețe ale acestui partid. Pe de o parte, avem abordarea lui Victor Ponta, cea oficială, de la televizor, falsă și mincinoasă, iar de cealaltă parte vedem în continuare modul tradițional de acțiune al PSD din care se remarcă obstrucționarea cu orice preț a justiției, direcționarea banului public către clientela și firmele de casă și alte șmecherii politicianiste cu care PSD încearcă să acapareze și să controleze toate instituțiile statului.
"Astăzi, Victor Ponta se comportă ca un șofer de autobuz, cu cauciucurile sparte, cu rezervorul gol, cu direcția stricată și fără frâne, care însă vinde bilete și îi asigură pe călători că îi va duce în siguranță și repede la destinație", a declarat deputatul PNL Cristina Pocora.
Strategia PSD se poate vedea limpede în toate acțiunile acestora și, analizând numai ultima săptămână, putem vedea clar care sunt tehnicile pe care PSD le folosește.
În primul rând, în loc să acționeze, să facă lucruri pentru oameni, PSD, în frunte cu Victor Ponta, își construiesc o platformă de discurs pentru opoziție, o platformă cu care să poată spune, atunci când nu vor mai fi la guvernare ca ei au guvernat bine, că doreau să facă lucruri bune pentru oameni, dar au fost schimbați. Aici se încadrează proiectul noului Codul Fiscal prezentat, o platformă electorală, cu multe lucruri bune și de dorit, dar pe care a lansat-o în această perioadă tocmai Victor Ponta, care aflat la guvernare de peste 2 ani și jumătate, a sugrumat economia, a păcălit mediul de afaceri și cetățenii și acum încearcă să îi păcălească iar. Victor Ponta are majoritate în Parlament, iar dacă dorește să treacă Codul Fiscal să o facă!
În al doilea rând, sunt legi al căror termen de intrare în vigoare este amânat sau al căror termen de aplicare este lăsat moștenire pentru următoarea guvernare pentru că PSD a fost doar în campanie electorală în acest timp. "Simțind că pierd puterea, liderii PSD vin cu o nouă șmecherie. Lucruri promise anul trecut în campania electorală, au fost îmbrăcate cu o haină legislativă, dar nu au fost aplicate niciodată. Am avut în această săptămână la Comisia de muncă un astfel de exemplu - indemnizația deținuților politici, promisă de PSD în campanie, dată lege de Guvern, nebugetată și acum amânată până în luna iulie", a arătat deputatul PNL.
În al treilea rând, vedem din partea PSD tergiverarea dezbaterilor, care pot arăta în mod clar ce face Guvernul condus de Victor Ponta. Este binecunoscut exemplul amânării solicitării PNL de înființare a unei Comisii de anchetă pentru verificarea modului în care au fost folosiți banii publici din Fondul de rezervă al Guvernului în 2013 și 2014. Un alt exemplu de tergiversare este chiar numirea directorului SRI.
Mai mult, o altă tehnică folosită de PSD este adoptarea tacită a legilor în primă cameră, iar aici există nenumărate exemple, printre cele mai recente numărându-se OUG 86 din 2014, referitoare la desființarea Inspecției Muncii și a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială. PNL observă faptul că tacit și-ar fi dorit să treacă atât OUG 55/2014, cât și Ordonanța Plagiatului lui Ponta, dacă PNL nu ar fi insistat să fie dezbătute.
În numai o săptămână, PSD ne-a dezvăluit toate tehnicile politicianiste, incorecte și chiar ilegale pe care le folosește, una dintre ele fiind și blocarea actului de justiție.
Minciunea, șmecheria, demagogia PSD s-au văzut la votul privind solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea. Public, PSD susține că sunt mari luptători pentru independența justiției, când, în realitate, cele 118 voturi împotrivă ne-au dovedit încă o dată caracterul duplicitar, demagogia și minciuna marca PSD, care și-a mobilizat deputații în încercarea de a bloca cererea venită din partea justiției.
"Am văzut parlamentari PSD care au votat cu mâinile până la cot în urne pentru a nu se vedea votul, am văzut parlamentari care nu s-au ridicat din bancă să voteze, dar și parlamentari "vedetă" care ne spun că respectă independența justiției și votează la vedere. Dar, fapt important de subliniat, este că nu l-am văzut pe Victor Ponta, marele luptător pentru independența Justiției la niciunul dintre cele 8 voturi pentru începerea urmăririi penale sau pentru arestarea doamnei Elena Udrea. Poate acesta este o explicație pentru întrebarea: de ce Elena Udrea negocia cu Victor Ponta numirea procurorilor șefi?!", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Grupului PNL, Cristina Pocora.
Acum, Victor Ponta nu mai guvernează, nu se mai ocupă de România, ci face ultimele pregătiri pentru opoziție - bagă oameni de partid în toate structurile de stat, de la educație la zona de control, acaparează tot ce mai poate, și își pregătește platforma politică, discursul cu care să seducă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 29 mai 2022, 3:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro