Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.cristinapocora.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cristina-Ancuța Pocora > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Este încă un moment în care Avocatul Poporului trebuie să demonstreze că este Avocatul Poporului și nu al lui Victor Ponta. Este momentul ca Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituțională! Îi cer lui Victor Ciorbea să sesizeze Curtea Constituțională cu această gravă agresare a Constituției și a Parlamentului de către Victor Ponta!
Cu toții putem observa cum acest guvern incapabil amână termene de intrare în vigoare a unor legi, lasă moștenire termene de aplicare pentru următoarea guvernare, amână sau respinge dezbateri pe teme importante, care pot demonstra în mod clar ce face Guvernul condus de Victor Ponta, adoptă legi în mod tacit și mai nou înghesuie mai multe ordonanțe de urgență, din domenii total diferite, într-una singură.
Victor Ponta s-a gandit să facă el o șmecherie, că tot sublinia Comisia Europeană, în raportul MCV prezentat pe 28 ianuarie, în mod expres, numărul mare de măsuri adoptate prin ordonanțe de urgență în locul proiectelor de lege. Asta în conditiile în care, până acum, Victor Ponta si-a pus semnatura pe 250 de ordonanțe de urgență, pe care dacă le împărțim la numărul de săptămâni scurse de la învestire, obținem, în medie, mai mult de două OUG pe săptămână.
Graba cu care Guvernul Ponta a adoptat OUG nr. 2/2015 nu ne mai surprinde, chiar dacă aceasta cuprinde 26 de ordonanțe de urgență din domenii care nu au nicio legatură între ele: de la măsuri din domeniul sportului sau culturii până la măsuri privind activitatea companiilor de stat. Erau toate aceste prevederi urgente, domnule Ponta? Nu puteau ele să fie promovate ca și proiecte de lege, eventual în procedură de urgență? Sau este prea complicat pentru dumneavoastră și miniștrii pe care îi aveți să veniți în Parlament și să susțineți 26 de proiecte de lege?
Dacă acest Guvern a fost capabil să dea o ordonanță de urgență doar pentru a spăla de rușine plagiatul domnului Ponta, dar a amânat până în iulie dublarea indemnizației deținuților politici, reglementată printr-un proiect de lege, înseamnă că orice anomalie a devenit firească în viziunea Prim-Ministrului.
Abuz și șmecherie sau România s-a aflat constant, în acești ultimi doi ani, „numai în situații extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată“, așa cum spune articolul 115 din Constituția României?
Eu, personal, merg pe prima variantă, în condițiile în care guvernele Ponta au fost susținute în Parlament de o majoritate mai mult decât confortabilă (de la 65% în sus), astfel că puteau fi adoptate, fără emoții, proiecte de legi.
Nici argumentul celerității nu stă în picioare, dacă ne uităm că, atunci când au dorit cu adevărat, Ponta și oamenii săi au trecut fulger prin cele două Camere proiecte de lege propuse de Guvern.
În cazul OUG 2/2015, vedem la PSD o nouă tehnică de aprobare a proiectelor de ordonanță de urgență, astfel încât, probabil, să nu mai poată fi acuzat ca adoptă pe bandă rulantă astfel de acte normative. În mod special, actul normativ are și un nume care nu atrage atenția în vreun fel: Ordonanța de Urgență pentru modificarea unor acte normative, precum și alte măsuri.
Ei bine, domnule Prim Ministru, dacă ați dorit ca, prin aceasta tehnică să camuflați numarul mare de OUG-uri cât timp acestea nu vor mai fi contabilizate fiecare în parte ci într-o singură ordonanță de urgență, nu ne-ați păcălit! Nu cred că veți păcăli nici Comisia Europeană!
De aceea, vă cer, domnule Prim Ministru, măcar pe ultima sută de metri, să terminați odată cu toate tehnicile politicianiste, șmecherești și chiar ilegale pe care le folosiți, să încetați cu minciuna, șmecheria și demagogia și să guvernați pentru și în folosul cetățenilor acestei țări, pentru îmbunătățirea calității vieții acestora și nu pentru clientela de partid.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 24 ianuarie 2022, 23:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro