Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
2008-2012 (dep.)
Links:
www.cristinapocora.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Cristina-Ancuța Pocora > Press releases Versiunea pentru printare

Așa cum PSD ne-a obișnuit cu mult timp în urmă, pentru unii mumă, pentru alții ciumă, acest partid a ales să marginalizeze această categorie importantă în cadrul comunităților locale. Anul trecut au fost mărite indemnizațiile primarilor și a viceprimarilor și, în aceeași logică, firesc ar fi fost ca și secretarilor de primării să li se mărească indemnizația cu atât mai mult cu cât toți aceștia stau la aceeași masă și împart responsabilitățile - primar-viceprimar-secretar.
Noi am considerat necesar ca, în condițiile în care secretarul asigură continuitatea și permanența activității administrației publice locale, numărul actelor normative unde sunt reglementate atribuții în sarcina secretarului UAT fiind tot mai mare, în prezent în jur de 300, să găsim modalitatea prin care aceștia să fie recompensați și să aliniem salariile acestora, astfel încât să fie raportate la nivelul atribuțiilor și responsabilităților pe care aceștia și le asumă, cât și la asigurarea unui trai minim decent.
Acest amendament făcut la Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice (PL-x 191/2015), nu dorea altceva decât să alinieze salariile aferente funcțiilor de secretar al primăriilor potrivit Legii cadru nr. 284/2010, cu modificările și completările ulterioare, respectiv aplicarea prin înmulțirea coeficienților de ierarhizare prevăzuți în Anexa nr. I – Capitolul 1, lit. A.)b.) – salarizarea funcționarilor publici de conducere cu valoarea de referință de 600 lei.
Fac un apel pe această cale către Guvernul României să găsească rapid soluțiile necesare alinierii salariilor tuturor categoriilor de salariați din sectorul bugetar, astfel încât aceștia să beneficieze de remunerații raportate la munca pe care o prestează. Avem nevoie de o Lege a salarizării unitare funcțională și nediscriminatorie, nu de amânarea aplicării unor prevederi legislative după bunul plac al PSD, în funcție de interesele electorale ale acestuia!
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania wednesday, 29 june 2022, 9:27
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro