Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.cristinapocora.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cristina-Ancuța Pocora > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Primul ministru al României, domnul Victor Ponta, este primul când vine vorba despre a tăia cât mai multe panglici inaugurale pe la târgurile de turism din România, declarând cu fermitate că TVA va scădea pentru acest sector, iar angajații vor putea beneficia de voucherele de vacanță.
Iată că realitatea este cu totul alta, iar declarațiile domnului Ponta sunt doar la nivel declarativ! Spunem acest lucru deoarece astăzi, pentru a treia oară consecutiv, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea unor termene prevăzute în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță (PL-x nr. 552/2014), a fost amânat în cadrul Comisiilor reunite pentru muncă și protecție socială și cele de industrii și servicii, deși acesta ar fi trebuit să se aplice începând cu 1 ianuarie 2015.
Cum poți să spui că susții turismul intern, dar nu faci nimic pentru a adopta unul dintre cele mai importante proiecte pentru stimularea acestuia, cum poți să declari că „va fi cel mai bun an pentru turismul românesc pe care l-am avut cu siguranță din 1989 încoace", dar să nu adopți un act normativ care vizează creșterea circulației turistice și totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism? Demagogia și dublul limbaj cu care ne-a obișnuit domnul Ponta au atins cote maxime!
Iată că incoerența și neprofesionalismul autorităților statului, în special ale Autorității Naționale pentru Turism, în aplicarea cadrului normativ privind acordarea acestor vouchere, ne-a demonstrat tuturor dezinteresul pe care această instituție îl are, de fapt, vis-à-vis de acest sector important.
Nenumăratele amendamente aduse de Guvern la propriul lor proiect de lege nu au făcut altceva decât să bulverseze sistemul, neaplicarea legii punându-ne în situația în care industria turismului din România să piardă de la începutul acestui an aproximativ 50 de milioane de euro, zilnic pierzându-se din această cauză nu mai puțin de 700.000 de euro.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 1 decembrie 2021, 8:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro