Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
Legături:
www.cristinapocora.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cristina-Ancuța Pocora > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Este inadmisibil să fii Primul-Ministru al României și să nu ai habar de cuntumul alocațiilor pentru copii!
Iată că declarațiile domnului Ponta, prin care acesta susține că nivelul alocației de stat pentru copii este de 84 de lei, ne demonstrează încă o dată dezinteresul față de aceștia, deși ei reprezintă viitorul României.
În situația de față, Primul-Ministru ori ne minte în față, încercând să manipuleze din nou, ori face politică după ureche, date precum nivelul alocației, al pensiei, al indemnizației pentru șomaj sau al persoanelor cu dizabilități fiindu-i complet străine.
Îl informăm pe domnul Ponta că, în România reală, nivelul alocației de stat pentru copii se stabilește în raport cu indicatorul social de referință, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani fiind de 0,084 ISR, respectiv 42 lei/lună, suma nemafiind actualizată din luna ianuarie 2009, deși indicele prețurilor de consum a crescut cu peste 20 de puncte procentuale. 84 de lei este în momentul de față nivelul alocației pentru copiii între 3 și 18 ani cu dizabilități, dar sigur că pentru Victor Ponta lucrurile acestea din România reală nu au importanță.
Îl mai informăm că la nivelul Uniunii Europene, media alocației de stat pentru copii este de 210 euro, în timp ce în România alocația unui copil nu depășește 10 euro, cifră care plasează țara noastră în coada listei la nivel mondial.
Este evident că Primului-Ministru pur și simplu nu îi pasă și a rămas mai mult ca sigur în minte cu minciunile și promisiunile sale neonorate!
El a ales să neglijeze constant necesitățile a 3,6 milioane de copii, deși nu a neglijat interesele prietenilor de partid, deoarece sume imense au putut fi găsite pentru domnul Șova, atribuite prin contracte precum cel de la Turceni-Rovinari.
Dacă a fost în stare să dea ordonanțe de urgență pe bandă rulantă, care mai de care mai fistichii, fie că vin să spele de rușine plagiatul dumnealui sau cuprind 26 de ordonanțe de urgență din domenii care nu au nicio legatură între ele, cred că era într-adevăr nevoie să emită un astfel de act normativ pentru majorarea la 200 de lei a alocațiilor de stat pentru copii. Nu a făcut-o!
Trebuia până acum să găsească fondurile necesare respectării dreptului universal consacrat prin Constituție, dar și prin Convenția ONU referitoare la Drepturile Copilului și să respecte principiul superior al copilului, mai ales că procentul copiilor în risc de sărăcie și excluziune socială în România este de 48,5%! Nu a făcut-o!
Trebuia să aducă înapoi până acum zeci-sute de milioane de euro din averile corupților, însă nu pentru a le vărsa în oala mare și fără fund a bugetului, ci să le direcționeze într-un Fond special creat pentru investiții în copii, în viitorul acestora! Nu a făcut-o!
Pentru toate acestea trebuie să vă dați demisia, domnule Victor Ponta!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 16 ianuarie 2022, 21:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro