Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Gabriela-Maria Podașcă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Dezbaterea în comisii a actului normativ prin care atât angajații din sistemul public, cât și cei din sistemul privat ar urma să primească vouchere de vacanță, a fost amânată azi pentru a cincea oară de majoritatea controlată de PSD.
Suntem deja aproape în luna mai, debutul oficial al sezonului de vacanță, și legea nici măcar nu a fost discutată în comisii. Urmează apoi, pentru a intra în vigoare, să parcurgă celelalte etape procedurale (dezbatere și vot în plen, promulgare, normele de aplicare, ordin de ministru etc). Greu de crezut că, în aceste condiții, românii vor beneficia de voucherele de vacanță în anul 2015.
De fapt, chiar aceasta este și strategia Guvernului condus de Victor Ponta: ca voucherele de vacanță să nu fie acordate în acest an. Ministerul de Finanțe a trimis în Parlament o adresă prin care cere introducerea unui “amendament care să prevadă că în anul 2015 autoritățile și instituțiile publice aplică dispozițiile alin.(5) al art.8 din OUG nr.83/2014“. OUG-ul indicat de minister prevede, la alineatul indicat în adresă, următoarele: “În bugetele pe anul 2015 ale instituțiilor şi autorităților publice (…) nu se prevăd sume pentru acordarea de tichete‐cadou, tichete de vacanță şi vouchere de vacanță personalului din cadrul acestora”.
“Practic, Guvernul ne spune: nu se vor acorda personalului din instituții publice în 2015 aceste vouchere de vacanță. Mai mult, tot amânând, tergiversând adoptarea acestei legi ne trezim că trece vara și nici măcar agenții economici nu vor putea să pună în aplicare această lege. Cu alte cuvinte, Victor Ponta și PSD blochează și își bat joc de tot ce înseamnă vacanța românilor din acest an”, a declarat deputatul PNL Cristina Pocora, vicepreședinte al Comisiei de muncă din Camera Deputaților.
Prin această tergiversare, guvernul condus de Victor Ponta nu vrea decât să mascheze refuzul de a da un impuls turismului românesc, preferând să direcționeze banii spre camarila personală și de partid.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 25 ianuarie 2022, 1:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro