Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
Legături:
gigel.stirbu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Gigel-Sorinel Știrbu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Gigel-Sorinel ȘTIRBU
Comunicate de presa

  MESAJ DE CONDOLEANȚE
primit de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Sorinel Știrbu (Grup PNL)

Am primit astăzi, cu profundă tristețe, vestea decesului Majestății Sale, Regele Mihai I, ultimul monarh din țările Europei de Est și ultimul șef de stat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care se mai afla în viață.

5 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel-Sorinel Știrbu (Grup PNL)
Consilierii doamnei Firea sunt mai buni

Sâmbătă, la doar o zi după celebrarea Zilei Naționale a Romîniei, am asistat cu toții la o încercare flagrantă din partea Primarului General al Capitalei, de blocare abuzivă a protestelor din Piața Victoriei.

4 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)

Am primit astăzi, cu profundă tristețe, vestea decesului marii doamne a teatrului românesc de revistă, doamna Stela Popescu. Moartea domniei sale reprezintă o mare pierdere pentru teatrul și filmul românesc.

23 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
PSD nu ratează nicio șansă de a se afunda în ridicol!
Prin „Rezolutia de la Herculane”, adoptată vineri, 17 noiembrie, în CEX-ul Partidului, în unanimitate, exact ca în timpurile PCR, PSD face o nouă demonstrație de penibil, dovedind mai mult decât oricând cât de nociv este pentru societatea românească și pentru dezvoltarea occidentală a acesteia.
20 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Cultura, eșecul guvernării Dragnea-Tudose!

Cea de-a doua rectificare bugetară anunțată prin comunicatul Ministerului Finantelor Publice lasă cu ochii-n soare cultura românească fix in anul premergător Centenarului Marii Uniri.

16 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Domnule Raed Arafat , ați ratat o mare șansă!

Domnule Raed Arafat, ați ratat marea șansă de a fi un om independent și integru, așa cum pretindeați. Prin vizita oficială a domniei voastre, pe bani publici, în calitate de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne, de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență , pentru a face campanie electorală în favoarea lui Petru Mărginean, candidatul din partea PSD la primăria Devei, pur și simplu ați reușit să vă discreditați!

6 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Când guvernanții dau legi, fără să se gândească la consecințe!

Legea controversată si ordinele emise de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind recursul compensatoriu, care au intrat în vigoare de acum câteva săptămâni, deja provoacă tragedii. Un condamnat pentru viol care a stat în penitenciar în ultimii 9 ani a atacat o femeie în centrul Bucureștiului și a violat-o la doar trei zile de la momentul în care a fost liberat în baza acestui act normativ.

3 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Simona Halep-Adevărata imagine a României!
Sâmbătă, tenismena româncă Simona Halep a intrat in istoria sportului mondial, devenind locul 1 WTA dupa victoria decisivă in fața Jelenei Ostapenko la semifinalele turneului China Open. Pe mine, la fel ca pe mulți alți conaționali, performanța Simonei Halep m-a făcut să fiu într-adevar mândru că sunt român.
9 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Guvernarea capului în gură

În urmă cu un an, PSD, alături de tot aparatul de propagandă aferent, atacau virulent guvernarea Cioloș pentru „slabele rezultate înregistrate” si pentru „dezastrul economic în care a adus țara”. La un an de la aceste declarații, sub guvernarea PSD-ALDE, veștile proaste pentru români vin pe bandă rulantă: prețurile carburanților, al gazelor, al electricității si al ratelor la bancă au crescut , iar în perioada următoare se anunță noi majorări. Toate acestea, din păcate, au efect direct in buzunarul fiecărui român.

2 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Solicit demisia de urgență a viceprim-ministrului Sevil Shhaideh

Vineri, 22 septembrie, vicepremierul Guvernului României, doamna Sevil Shhaideh, a fost pusă sub acuzare de către procurorii DNA într-un dosar de corupție. PSD pune din nou România într-o situație jenantă pentru un stat membru UE, parte al NATO, aceea în care un demnitar de prim rang să fie acuzat de fapte penale.

22 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Guvernul Tudose ascunde cu nerușinare moartea a 8 oameni!
Duminică seara, in vestul țării a avut loc o furtună extrem de violentă în urma căreia 8 oameni au decedat si zeci de persoane au fost rănite. Și in acest caz, reprezentanții Guvernului PSD, în frunte cu ministrul de Interne, Carmen Dan, și-au arătat lipsa de competență si de responsabilitate față de demnitatea publică în care se află pentru a servi interesele cetățenilor.

In mod halucinant, autoritățile au “uitat” să aducă in dezbatere publică faptul că ineficiența si vulnerabilitățile sistemului public de protecție a cetățenilor au condus la pierderea de vieți omenești si au provocat pagube materiale semnificative. [...]

19 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Mirel Palada, vajnicul continuator al Anei Pauker
Am fost șocat să aflu din mass-media că miercuri, in cadrul unei emisiuni televizate, a avut loc cel mai grav incident petrecut într-un platou de televiziune în ultimii 27 de ani.

Intr-o pauză de publicitate, sociologul afiliat PSD, Mirel Palada, s-a năpustit cu pumnii si picioarele asupra senatorului USR Mihai Gotiu, vicepreședinte al Senatului. [...]

14 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Vă solicit demisia, domnule Radu Herjeu, din funcția de membru al CNA !

Urmare a avalanșei de reacții apărute in mass-media dupa afirmatiile revoltătoare făcute pe o rețea socială de către domnul Radu Herjeu, membru titular in Consiliul National al Audiovizualului, fac următoarele precizări: In calitate de președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților, apreciez reacțiile virulente alte domnului Radu Herjeu, propus de grupurile parlamentare ale PSD ca membru al CNA, ca fiind ofensatoare, inacceptabile si neconforme cu funcția pe care o ocupă.

28 august 2017 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Adresată ministrului Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu: România vrea să știe dacă Guvernul este interesat măcar în al 12-lea ceas de aniversarea Centenarului!

Am luat act de faptul că Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) a preluat activitățile și structurile Departamentului Centenar, prin adoptarea unei ordonanțe adoptate de Guvern și va stabili, pe baza propunerilor centralizate și evaluate, manifestările, acțiunile și proiectele de aniversare a Centenarului, le va monitoriza și va lua măsuri privind implementarea lor. De asemenea, se va hotărî, tot la propunerea Ministerului Culturii și Identității Naționale, calendarul activităților ce decurg ca obligații legale ale autorităților și instituțiilor publice cu privire la aniversarea Centenarului.

4 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel-Sorinel Știrbu (Grup PNL)

Stop vandalizării clădirilor monument! Am aflat cu surprindere din presa națională despre spoirea în culori vii a clădirilor (declarate monumente istorice) de pe Calea Victoriei din București, fără a se respecta vreun standard de urbanism si de protecție. Mai mult, reprezentanții Primăriei Capitalei au declarat că intervențiile asupra clădirilor - blocul Rosenthal și fostul casino Victoria – sunt ilegale și constituie infracțiuni, dar muncitorii care au executat lucrarea, au spus că au fost trimiși exact de autoritatea locală sus-menționată.

6 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)

Am aflat cu mândrie din presa națională și internațională că domnul Cristian Mungiu va prezida Juriul Cinéfondation și al scurtmetrajelor la cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, ce va avea loc în perioada 17-28 mai 2017.

31 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Demisia, doamnă Ministru Dan!
Vă cer demisia, doamnă ministru al Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, pentru că mințiți! Pentru că dezinformați opinia publică că nu ați fost înștiințată de către Serviciul Român de Informații de intențiile de deturnare a mitingurilor de protest care au avut loc în aceste zile!
2 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel-Sorinel Știrbu (Grup PNL)
Astăzi, ne aducem aminte cu tristețe de Victimele Holocaustului, 27 ianuarie reprezintând Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Această zi a fost stabilită prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară, prin care se respinge orice negare a Holocaustului și încurajează statele membre ale Adunării Generale ONU să transmită pe mai departe lecția genocidului, pentru ca această pagină neagră a istoriei să nu se mai întâmple. [...]

27 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel-Sorinel Știrbu (Grup PNL)
Bugetul sărăcește de la TelDrum, nu de la referendumuri!

Președintele Klaus Iohannis a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național privind exprimarea poporului “cu privire la următoarea problemă de interes național: continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice”, pe data de 24 ianuarie.

25 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel-Sorinel Știrbu (Grup PNL)
Klaus Iohannis a salvat România

Remarc cu tristețe că ce se povestea în campania electorală a Partidului Social Democrat din noiembrie anul trecut, era să devină o realitate tristă în aceste zile. Și nu mă refer la măsurile populiste atât de intens trâmbițate, ci la unul dintre cele mai controversate proiecte de lege, cel al amnistiei și grațierii, care naște un imens scandal.

18 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Fariseismul are un chip - Gabriela Firea

Deși campania electorală s-a terminat de ceva vreme, primarul minicipiului București, Gabriela Firea, este într-o continuă etalare pe la televiziuni. Cu orice prilej, face declarații de presă în direct și creează momente inedite doar cu scopul de a-și face imagine.

Nu mai departe de duminică, 9 ianuarie, am văzut-o pe doamna primar Firea într-o rulotă, pe lângă Gara de Nord, împărțind cele “trebuincioase” oamenilor fără adăpost din București, convingându-i totodată să meargă în adăposturi, pentru a nu-și pune viața în pericol în această perioadă geroasă. [...]

9 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Victor Ciorbea - Sluga tot slugă!

Am aflat din presă că Avocatul Poporului va face o sesizare la CCR, referitoare la Legea 90/2001, conform căreia pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

5 ianuarie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 17 decembrie 2017, 21:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro