Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)

Președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați se arată șocat de tentativa de omor săvârșită asupra activistului de mediu Tiberiu Bosutar și asupra jurnaliștilor Mihai Dragolea și Radu Mocanu și condamnă atacurile repetate asupra celor care luptă pentru apărarea naturii și mediului înconjurător.

“Încă un atac de tip mafiot petrecut într-o pădure din comuna Coșna, județul Suceava, îngrozește opinia publică din România. Activistul de mediu Tiberiu Bosutar și jurnaliștii Mihai Dragolea și Radu Mocanu au fost atacați cu bestialitate de o grupare infracțională de 20 persoane. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei, dar și umilitor, dezbrăcând la pielea goală una din victime. Este inadmisibil ca aceste atacuri asupra persoanelor care investighează tăierile ilegale de păduri să continue! Solicit Ministerului Afacerilor Interne demararea de urgență a unei anchete asupra faptelor petrecute pe 16 septembrie 2021 și solicit ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și tuturor structurilor din sistemul silvic și de mediu să demareze de urgență o anchetă internă în vederea identificării persoanelor din personalul silvic implicate în acest act de barbarism, dar și conceperea și implemenatrea unor campanii care să reducă riscurile violenței în ceea ce privește exploatarea resurselor! Avem nevoie de soluții și nu de scuze tardive!”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 7 octombrie 2022, 5:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro