Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)

Președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, deputatul Dan Tanasă, condamnă decizia Consiliului Național al Rectorilor de a impune deținerea certificatului verde de către studenți pentru a intra în campusul universitar, atât timp cât nu există o alternativă funcțională pentru a urma cursuri online și posibilitatea de a susține examenele online în paralel cu cei aflați în sălile de curs.

„La ora actuală, majoritatea universităților din țară impun deținerea certificatului verde de către studenți pentru a intra în campusul universitar, pentru a participa la cursuri și a susține examenele, deși nu există o reglementare legală în acest sens. Până când universitățile nu vor institui o modalitate facilă și funcțională, prin care studenții care aleg să nu se vaccineze, sau au condiții medicale care nu le permit vaccinarea, să poată asista la cursuri online și inclusiv să poată susține examenele în paralel cu cei aflați fizic în sălile de curs, nu se poate institui o astfel de măsură.
Consider că rectorii universităților care au instituit deja această măsură produc o ilegalitate și este o încălcare gravă a libertăților și drepturilor omului, prin blocarea accesului la educație. Facilitarea participării la cursurile online nu înseamnă transmiterea către studenți a unor Pdf-uri sau prezentări în PowerPoint succinte, cum s-a întâmplat până acum în anul în care au fost suspendate activitatea în universități. Este necesar ca toți studenții să beneficieze de explicațiile profesorilor, să poată adresa întrebări în timp real și, unde e cazul, să aibă acces la programele și platformele informatice deținute de universitate sau simulări de laborator.“
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 7 octombrie 2022, 6:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro