Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)
Legea trebuie respectată și în Harghita și Covasna! Consumatorii români nu pot fi discriminați în propria țară!

În urma sesizării domnului deputat AUR Dan Tanasă către ANPC, privind inscripționarea nelegală a ambalajelor produse sub marca „Csiki Csipsz” și „Csiki Sor” care în loc de România au trecut pe toate ambalajele ca loc de proveniență „ținutul secuiesc”, autoritățile române au impus oprirea producției și a distribuției de produse.

Domnul deputat afirmă că: „Este inacceptabil ca un producător cu sediul în România, chiar și în județul Harghita, să sfideze în asemenea mod legile naționale și europene cu privire la marcarea legală a produselor. Pe lângă insulta la adresa României, prin care este menționată apartenența județului Harghita la așa-zisul ținut secuiesc, toate produsele au parte de descrieri și etichete exclusiv în limba maghiară”.
În continuare, deputatul AUR de Mureș afirmă: „Ei bine, pentru simplul fapt că am cerut respectarea legii și am sesizat autoritățile competente, conducerea societății comerciale mă insultă, iar sute de cetățeni de etnie maghiară îmi doresc moartea, mă amenință și proferează cele mai abjecte ofense. Aceasta este răsplata pentru impunerea legii și acesta este respectul de care se bucură autoritățile române în județele ignorate timp de 30 de ani, unde șovinismul și xenofobia au atins cote alarmante. Desigur, acest mesaj este încurajat de Tamas Sandor, președintele UDMR al Consiliului Județean Covasna, care distribuie pe facebook jignirea producătorului la adresa mea și sfidător reafirmă atașamentul față de așa-zisul Ținut Secuiesc”.
Concluzionând: „În ciuda apelului intentat de societatea comercială, ne așteptăm ca legea să fie respectată iar cumpărătorii români să nu fie discriminați prin etichete în limbă străină a unor alimente produse chiar pe teritoriul României. În ceea ce privește mesajele de ură acerbă adresate subsemnatului, mă voi adresa forurilor competente pentru a sesiza discriminarea și actele de șovinism promovate în spațiul public online. România este stat suveran, iar legile trebuiesc respectate, indiferent de oraș, județ sau regiune!”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 7 octombrie 2022, 6:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro