Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)
Decizie definitivă: Piața Memorandumului nu va fi „rebotezată” în Gecse Dániel!

Completul de judecată al Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal din cadrul Curții de Apel Târgu Mureș a dispus ieri menținerea deciziei Tribunalului și a anulat Hotărârile de Consiliu Local prin care se dorea schimbarea denumirii Pieței Memorandumului în piața Gecse Daniel!

Domnul deputat Dan Tanasă afirmă în acest context: „Nu vom tolera astfel de teme false și nu vom accepta continuarea acestor abordări prin care primarul „independent” Soos Zoltan dorește să marcheze etnic teritoriul din Târgu Mureș. Suficient au fost alimentate aceste probleme, ne dorim realizări durabile, investiții și proiecte de dezvoltare! Orașul arată deplorabil iar noi în continuare ne confruntăm cu probleme precum plăcuțe bilingve, redenumiri și schimbări de străzi!”.
În urma acestei sentințe s-a oferit încă o dovadă că primarul municipiului Târgu Mureș nu dorește dezvoltarea orașului, ci doar alimentarea unor tensiuni etnice.
Deputatul AUR Mureș, Dan Tanasă, a comunicat în mod ferm: „Vom fi în continuare vigilenți și vom taxa orice derapaj etnic prin mijloacele legale și prin pârghiile constituționale din România. «Asociatia Civica Pentru Demnitate în Europa» (ADEC) a fost intervenient în proces și dorim astfel să felicităm toți locuitorii din cele două străzi pentru curajul și demnitatea de care au dat dovadă, de asemenea felicităm asociațiile, fundațiile și consilierii locali care s-au implicat în această bătălie juridică. După 130 de ani de la supliciul marilor ardeleni, Mișcarea Memorandistă este omagiată și apărată la Târgu Mureș!”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 7 octombrie 2022, 6:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro