Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Adrian-Mihăiță Todoran > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mihăiță Adrian Todoran (Grup PMP)
Voi vota împotriva umilirii femeilor

Deputatul PMP de Maramureș, Adrian Todoran, ia atitudine față de modul în care actualul Guvern al României și o parte din parlamentari înțeleg să sprijine familiile care își doresc să aibă copii. Acesta afirmă că două dintre proiectele supuse dezbaterilor în Camera Deputaților, în cursul zilei de marți, 3 octombrie, sunt o ofensă adusă viitoarelor mame.

Unul dintre ele vizează angajații din învățământ, pentru care, conform proiectului de lege, perioada de 2 sau 3 ani de concediu pentru creșterea copilului nu va mai fi luată în calcul la vechimea în muncă, așa cum se întâmplă acum. Un alt proiect are în vedere accesul gratuit al tuturor femeilor însărcinate la consultații și tratamente gratuite, pe toata perioada sarcinii.
„Este incredibil ce se întâmplă. În legislatura anterioară, opt deputați PNL au inițiat un proiect de hotărâre ce aduce grave atingeri intereselor financiare ale dascălilor care se decid să își ia concediu pentru creșterea copilului. Acesta prevede ca perioada respectivă să nu fie considerată vechime în muncă. Este o aberație. Ce facem cu mamele care au doi-trei copii? Le punem să mai muncească încă 6, 7, 8 ani? Le pensionăm la 70 de ani? Este o bătaie de joc la adresa personalului din învățământ. Nu înțeleg cine a putut concepe așa ceva. Nici Guvernul Cioloș și nici Guvernul Grindeanu nu au susținut măsura întreruperii perioadei de vechime în muncă. Voi vota împotriva acestei modificări legislative. Ar fi o rușine să arătăm atâta dispreț față de mămicile care asigură, prin copiii lor, viitorul acestei nații.
De asemenea, vă declar că voi vota pentru accesul gratuit, a tuturor femeilor însărcinate, la consultațiile, investigațiile și tratamentele necesare pentru evoluția sarcinii. Și îi rog și pe colegii mei deputați să facă la fel. Să nu respingă acest proiect, așa cum s-a întâmplat în Comisia de Sănătate. Chiar nu ne pasă de copiii noștri? Chiar nu ne dorim să avem bebeluși mai sănătoși? Pentru că nu toate viitoarele mămici își permit toate controalele medicale de care ar avea nevoie. Este o măsură foarte bine venită și care ar stimula natalitatea în România. Este nevoie ca statul să intervină cu această măsură socială”, a afirmat deputatul Adrian Todoran.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 25 septembrie 2022, 2:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro